Hopp til hovedinnhold
Vandring til Cunojavri langs Nordlandsruta
Geir Wagnild
Hytter og friluftsliv

Felles krafttak for friluftslivet

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Den Norske Turistforening, Friluftsrådenes landsforbund og Statskog går sammen om en nasjonal turportal.

I dag ble Norges nasjonale turportal UT.no lansert i ny og mer brukervennlig versjon.

- Vår ambisjon er å gjøre UT.no til et Google for turgåere. Nettsiden er bygget så enkelt og intuitivt som mulig slik at alle, uansett bakgrunn, alder eller erfaring, skal kunne ha nytte av den, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

DNT har fått drahjelp med 8 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til å bygge portalen helt om, slik at det gode søket kommer i sentrum. Nå har også Friluftsrådenes Landsforbund og Statskog gått inn i UT.no for å bidra til å gjøre dette til folkets turportal.

– Nå gjør vi et felles løft for friluftsliv i norsk natur. Stadig oftere starter turen på pc og mobiltelefon, og der skal vi være med inspirasjon og informasjon av høy kvalitet. Dette er begynnelsen på et skikkelig spennende samarbeid, sier fagsjef for friluftsliv i Statskog, Nils Aal.

Også for friluftsrådene er det viktig å nå ut med informasjon om friluftsområder, turruter og andre friluftslivstilbud i regi av friluftsrådene.

- Vi er særdeles godt fornøyd med at vi nå er med på laget sammen med DNT og Statskog for å gjøre UT.no til en god nasjonal turportal for alle, sier Morten Dåsnes, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund.

UT.no skal inspirere til økt aktivitet og dermed folkehelse, men samtidig informere om det man trenger for en god og trygg tur.

Lansering av ut.no Marius Dalseg

Bilde over: Turportalen ble offisielt åpnet av folkehelseminister Åse Michaelsen sammen med Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, Sissel Karlsen fra Sparebankstiftelsen, Trond Gunnars Skillingstad fra Statskog, samt Morten Dåsnes og Asgeir Knudsen fra Norsk Friluftsliv.


Fakta om UT.no

  • Lansert i 2008 som et samarbeid mellom NRK og DNT.
  • I 2015 trakk NRK seg ut og siden har DNT driftet nettsiden alene.
  • I 2017 fikk DNT en jubileumsgave fra Sparebankstiftelsen på 8 millioner kroner til videreutvikling av UT.no
  • Høsten 2018 signerte Friluftsrådenes Landsforbund, Statskog og DNT en avtale om fremtidig drift og utvikling av UT.no.
  • Nye UT.no lansert 23. januar 2019.Vil du ha varsel når Statskog legger ut nyheter? Registrer deg her.