Hopp til hovedinnhold
Opprusting av laksetrappa i Tollåga
Robert Selfors
Andre nyheter

Disse tiltakene får penger fra Statskog

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Statskog gir hvert år ut to millioner kroner aktivitet og utvikling i Nordland og Troms. Her er årets tildelinger.

Fondet er en del av hvordan Statskog utøver sitt samfunnsansvar som en betydelig grunneier i Nordland og Troms, og underbygger strategien om å bidra til lokal utvikling.

Tømmerbord til Susendal Bygdesag Terje Daleng

Støtte til tømmerbord til nytt sagbruk i Susendal

- Meningsfull ordning

Regionsjef i Nordland, Tore Bjørnstad, er glad for å kunne gi flere aktiviteter en håndsrekning. Prosjektene spenner fra næringsutvikling rundt viltbasert råvarer i Rana til rehabilitering av laksetrapp i Beiarelva. Også fiskeforvaltning og ei hengebru har funnet veien inn på tildelingslista.

- Ordningen er svært meningsfull og pengene kommer i høyeste grad til nytte hos de som er valgt ut til å få et bidrag i denne omgangen, sier Bjørnstad.

Hilser næringsutvikling velkommen

Også i Troms er det stor variasjon ved gjennomgang av innvilgede søknader. Regionsjef Knut Fredheim gir midler til alt fra høvleri i Bardu og Reistadløp i Målselv til tråkkemaskin i Sørreisa og gapahuk ved Nordkalottleden.

- Tildelingene gjør en forskjell i de aktuelle lokalsamfunnene. Samtidig kan jeg komme med en oppfordring: Jeg ser gjerne at vi får inn enda flere prosjekt som kan skape næringsutvikling i regionen vår, sier Fredheim.

Les mer om prosjekt og tildelinger på www.statskog.no/statskogfondet

Støtte til utstillingen Halti nasjonalparksenter

"Fantastiske Reisa" - utstilling i Halti nasjonalparksenter har fått støtte fra Statskogfondet