Hopp til hovedinnhold
Opprusting av laksetrappa i Tollåga
Robert Selfors
Andre nyheter

Disse tiltakene får penger fra Statskog

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Statskog gir hvert år ut to millioner kroner aktivitet og utvikling i Nordland og Troms. Her er årets tildelinger.

Fondet er en del av hvordan Statskog utøver sitt samfunnsansvar som en betydelig grunneier i Nordland og Troms, og underbygger strategien om å bidra til lokal utvikling.

Tømmerbord til Susendal Bygdesag Terje Daleng

Støtte til tømmerbord til nytt sagbruk i Susendal

- Meningsfull ordning

Regionsjef i Nordland, Tore Bjørnstad, er glad for å kunne gi flere aktiviteter en håndsrekning. Prosjektene spenner fra næringsutvikling rundt viltbasert råvarer i Rana til rehabilitering av laksetrapp i Beiarelva. Også fiskeforvaltning og ei hengebru har funnet veien inn på tildelingslista.

- Ordningen er svært meningsfull og pengene kommer i høyeste grad til nytte hos de som er valgt ut til å få et bidrag i denne omgangen, sier Bjørnstad.

Hilser næringsutvikling velkommen

Også i Troms er det stor variasjon ved gjennomgang av innvilgede søknader. Regionsjef Knut Fredheim gir midler til alt fra høvleri i Bardu og Reistadløp i Målselv til tråkkemaskin i Sørreisa og gapahuk ved Nordkalottleden.

- Tildelingene gjør en forskjell i de aktuelle lokalsamfunnene. Samtidig kan jeg komme med en oppfordring: Jeg ser gjerne at vi får inn enda flere prosjekt som kan skape næringsutvikling i regionen vår, sier Fredheim.

Les mer om prosjekt og tildelinger på www.statskog.no/statskogfondet

Støtte til utstillingen Halti nasjonalparksenter

"Fantastiske Reisa" - utstilling i Halti nasjonalparksenter har fått støtte fra Statskogfondet