Hopp til hovedinnhold
På ski i solnedgang
Magnus Beyer Brattli
Hytter og friluftsliv

Den fantastiske vinteren

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo
Nyheten er over ett år gammel

Fjellet er for mange favoritten vinterstid. Mektig og fantastisk vakkert når det viser seg fra god’sida. Hensynsløst og brutalt når endringer i lufttrykk, temperatur, fuktighet, skydekke, vind og nedbør vil det slik. Visste du at det er solen som er kilden til variasjonene i været?

Her har en av våre dyktige ansatte, Magnus Beyer Brattli, fanget sola i skikkelig godlune. Magnus er mye ut på tur og er spesielt glad i den kalde årstiden. "Vinteren kan by på et mye større spekter av aktiviteter og opplevelser", sier Magnus entusiastisk. "Det er lettere å komme seg frem. Det finnes mange ulike skityper du kan ta i bruk for enklest å nå f.eks. fjelltoppene. Variasjon gir motivasjon og kontrastene er jo så fascinerende. Av erfaring vet jeg hvilke områder det er greit å oppsøke og hvilke jeg skal holde meg unna".

I tillegg til tur, så er jakt og ikke minst isfiske attraktivt om vinteren. "Siden jeg er mye ute, så er det ikke fritt for at frosten «setter seg» innimellom. Hva er da bedre enn å ta inn i en åpen koie som raskt varmes opp med fyr i vedovnen? Men for å være helt ærlig.. Jeg foretrekker telt om vinteren dersom det passer. Det er best. Lyden av primusen inn i teltet gir en veldig spesiell og god stemning!"

Motivet i artikkelen er hentet fra en splitboard-tur i nærområdet under studietiden i Tromsø og bildet vil også pryde forsiden på statskog.no en god stund.

Vi ønsker deg ei riktig fin adventstid og håper du får flotte opplevelser i vinter-Norge med eller uten ski på beina.

Det kan være du finner inspirasjon til den perfekte turen på ut.no.

God tur!

Vil du vite mer om Statskog åpne buer?

Se hele bildet her:

På ski i solnedgang Magnus Beyer Brattli