Hopp til hovedinnhold
Nedre ende av Sjettevatnet
Kjell Fredriksen/fotonordfra.no
Hytter og friluftsliv

Fiskeskole under Arctic Race

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Statskogs fiskeskole skal lokke barn og unge inn i fiskeeventyret under Arctic Race of Norway. Et kvarters skoledag gir gratis fiskestang.


Statskogs fiskeskole har for anledningen med seg sin egen fiskedam og skolebygg. I løpet av to dager håper de å uteksaminere opp mot tusen nye, unge fiskere. Fiskesjarmen skrus på i timene før målgang fredag i Svolvær og søndag i Narvik.

- Fiske gir fantastiske friluftsgleder, enten det er i et stille fjellvann eller ei stri elv. Får vi til å tenne en liten gnist hos de unge, legger vi grunnlag for flotte opplevelser i norsk natur livet ut, sier regionsjef i Statskog, Tom-Rune Eliseussen.

Sertifikat og fiskestang
Statskogs fiskeskole retter seg mot barn og unge i alderen 6 til 12 år. Skoledagen er av det svært korte slaget, og består av en teoridel i et telt, og deretter en seanse hvor man får prøve å kaste med stang i en kunstig anlagt dam. Alt i alt tar dette 10-15 minutter. Etter vel gjennomført skoledag får man både et fiskersertifikat og en gratis fiskestang med snelle.

- Det er en veldig fin gave som vi håper blir flittig brukt i mange år framover, sier Eliseussen.

Mens ungene er på skolen, er det mulig å nyte en smaksprøve av reinkjøtt som blir tilberedt i panne på stedet. Statskog har nemlig tatt med seg kokken Svein Jæger Hansen.

- Verdens vakreste arena
- Arctic Race viser fram verdens vakreste arena, nemlig Nord-Norges natur. Arrangementet bidrar dessuten til næringsutvikling og stolthet, så dette er viktig for Statskog å være med på, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Her er Statskogs fiskeskole:

Fredag 16. august: Svolvær, Storgata, kl. 15.30 – 17.30

Søndag 18. august: Narvik, Brugata kl. 14.30 – 17.30

Fiskejente ©J-R.Samuelsen/naturibilder.com