Hopp til hovedinnhold
Gjør seg klar til rypejakt - hagle og patron
Torkel Skoglund
Jakt og fiske

Blyammunisjon, skogsfugltelling og elgjakt på bø'n

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Ble egentlig blyforbudet så vanskelig å etterleve? Gir rypetaksering overtaket til fuglens fiender? Og hvorfor driver man ikke med elgjakt på innjorda?

Etter at kunstnersjel Espen Farstad var i fri dressur og spanderte tips og triks til likørmaking i episode 243 av Jakt- og fiskepodden, har lytternes spørsmål regjert.

Rypetaksering og predatorer

I episode #244 får ekspertene i studio kastet på seg følgende spørsmål: Er rypetakseringen en gavepakke for predatorer? Takseres egentlig skogsfugl? Og med all elgen som står på jordene; hvorfor drives ikke elgjakt på bø'n, slik som ved hjortejakt?

Haglepatroner med tungsten

I episode #245 snakkes det om blyforbudet og hvilke situasjoner som likevel kan gjøre blyhagl aktuelt. Det blir også lytterspørsmål knyttet til fluer som kan bindes fra det du feller i jakta, om ettersøkshund og ikke minst om erfaring med en spesifikk haglepatron med tungsten.

I podcaststudio hører du Espen Farstad (NJFF), Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

Podcast og TV

Her er Jakt- og fiskepodden på spotify og her er den på Apple podcast. Nye episoder slippes hver fredag. Du kan også se innspillingen på TV på Naturkanal1. Der finner du også podcastens egen TV-serie "Vilt Hekta"!


Naturkanal TRIO

Trioen i studio hos Naturkanal1. Du kan se ferske sendinger hver mandag. Fra venstre: Espen Farstad, Trond Gunnar Skillingstad og Jo Inge Breisjøberget.