Hopp til hovedinnhold
Laksefiske i Austervefsna i Grane
Magnus Beyer Brattli
Jakt og fiske

Statskog spisser fiskeforvaltningen i Nordland

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Hæge Eikaas fra Asker er ansatt som fiskeforvalter i Nordland. Hun er Statskogs første rendyrkede fiskeforvalter.

- I Nordland har vi lenge sett behovet for en ren fiskeforvalter. Vi er stor på innlandsfiske, og det er omfattende oppgaver innen laksefiske som venter i tida fremover. Hæge vil sammen med kolleger og samarbeidspartnere, være en pådriver for bærekraftig fiskeforvaltning i Nordland og på øvrig statsgrunn, sier regionleder for Statskog i Nordland, Tore Bjørnstad.

Det knyttes med andre ord store forventninger til den nyinnflyttede Askerbøringen. Med bakgrunn fra både NJFF Akershus og med en bachelor i Utmarksforvaltning fra Evenstad i Stor-Elvdal stiller hun godt rustet til det som måtte komme.

- Det er en stor tillitserklæring at jeg får lov til å bidra med å sikre og gi videre den betydningsfulle høstingskulturen vi har i Norge. Naturen i Nordland er fullspekket med vakre elver og vann. Som den naturelskeren jeg er, var det et enkelt valg å flytte hit, forteller den ferske fiskeforvalteren, Hæge Eikaas.

Hæge kommer fra stillingen som timesansatt i NJFF Akershus der hun i hovedsak jobbet med fiskeprosjekter. Hun vil ha kontorsted på Mo i Rana.

Hæge Bergene Eikaas privat

Gradvis spesialisering av kompetanse innen jakt- og fiske

Stillingen som fiskeforvalter for arealene til statsforetaket i Nordland, ble opprettet i 2023. I 2021 valgte Statskog å slå sammen regionene Helgeland og Salten til en administrativ region. Dette ga oss muligheten til å spisse kompetansen innenfor fagområdet jakt og fiske. Statskog I Nordland har Statskog nå har ansatt en egen storviltforvalter, en småviltforvalter og nå til sist en fiskeforvalter.

Ønsker du å abonnere på nyhetsbrev fra Statskog? Registrere deg her.