Hopp til hovedinnhold
Vilt Hekta visningsbilde 16 9 JPG
Jakt og fiske

Unge seere mest hekta

Statskog fugl
Statskogredaksjonen

TV-serien «Vilt Hekta» nærmer seg allerede 100 000 avspillinger og har overraskende kraftig gjennomslag blant yngre seere.

- Seertallene drømte vi om. Men at de unge skulle være så ivrige på serien, så vi ikke komme. Ikke noe kunne glede oss mer enn å inspirere unge til livslang glede i naturen, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

I TV-serien «Vilt Hekta» drar trioen i Jakt- og fiskepodden drar ut til ulike steder i Norge for å jakte og fiske. Mot slutten av hver episode blir fangsten servert, enten det er harr, kråke, elg eller due.

Serien gis ut av Statskog i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Målet er å inspirere til jakt, fiske og friluftsliv.

Her kan du se hele serien: https://youtube.com/playlist?l...

Mindre blod, mer drama

- «Mest mulig blod på kortest mulig tid» preger mange av jakt- og fiskefilmene man finner på nettet. Vi har valgt mer drama og feelgood-TV. At den formen slår an ekstra hos unge folk er veldig spennende, sier informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad.

Seertall fra YouTube viser at de fleste seere er i aldersgruppen 25-34 år (27%). Om lag 10% av seerne er i gruppen 18-24 år. Den nest største gruppen er 35-44 år (23%). Aldersfordelingen blant norske jegere viser, ifølge SSB-tall, en langt større tyngde i høyere aldersgrupper.

Kråke nannestad

Her får ungdommer ved Nannestad vgs smake på kråke. Men at det er kråke, vet de ikke...

Kråke blir delikatesse i kveld

Nye episoder av «Vilt hekta» slippes på Naturkanal1 hver torsdag kl 21.30. I kveld slippes episode tre, hvor kråke blir et delikatessemåltid som blir blindtestet av ungdommer på Nannestad videregående skole.

Kan se alt nå

Det er totalt sju episoder i serien. Alle episoder er også gratis tilgjengelig på YouTube. Alt om podcast og TV-serie er tilgjengelig på www.vilthekta.no.

Seertallene for «Vilt Hekta» er sammenlagt for Naturkanal1 og YouTube. Tall fra Naturkanal1 er foreløpig konservativt beregnet ut fra erfaringstall fra podcastens TV-sendinger.