Hopp til hovedinnhold
 Altevatn - hyttetomt område 1
Tom Rune Eliseussen
Andre nyheter

927 søknader på 66 hyttetomter

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Statskog SF fikk inn hele 927 søknader på de 66 hyttetomtene som ble lagt ut for salg ved Altevatn i Troms. Den store etterspørselen er spesiell og bekrefter at Altevatnområde er veldig populært for de som er glad i hyttelivet. Statskog håper å ha gjennomført trekningen i løpet av en måneds tid.

Statskog SF fikk inn hele 927 søknader på de 66 hyttetomtene som ble lagt ut for salg ved Altevatn i Troms. Den store etterspørselen er spesiell og bekrefter at Altevatnområdet er veldig populært for de som er glad i hyttelivet. Statskog håper å ha gjennomført trekningen i løpet av en måneds tid.

At så mange søkte medførte at Statskog har brukt nesten to uker til å registrere og kvalitetssikre alle søknadene.

- Dette er over all forventning. Ut fra antall henvendelser i forkant av utlysningen hadde vi håpet på å få inn flere hundre søknader, men at vi skulle passere 900 hadde vi aldri forventet, sier seniorkonsulent Tom-Rune Eliseussen i Statskog SF.


Lokale ringvirkninger

Hvem som får tildelt tomt skal avgjøres ved trekning. Blant de heldige vinnerne i loddtrekningen vil sikkert flere starte byggingen allerede våren og sommeren 2015.

- Vi kan bare anta hvilke ringvirkninger de nye tomtene vil gi i lokalsamfunnet. Flere oppdrag til lokale håndverkere, mer handel i butikkene på Setermoen osv. Vi er sikker på at prosjektet vil bidra til samfunnsutvikling i Bardu kommune og Midt-Troms for øvrig, sier Eliseussen.


Populære hytteområder

- Altevatn er en langstrakt innsjø på hele 79 km². Hyttefeltene på Statskogs grunn ved framenden av Altevatn består av 235 hytter fordelt på tre store hyttefelt. Nå blir det 301 hytter med de nye tomtene.

- Til sammenligning har Statskog 482 hyttetomtefestere i Bjørnfjellområdet i Narvik kommune. Altevatn og Bjørnfjellområdet er definitivt de mest populære hytteområdene i Statskog region Troms. Regionen omfatter all statlig grunn i Troms fylke, Ofoten og Vesterålen i Nordland fylke, sier Eliseussen.

Les mer om Statskogs hyttetomter