Hopp til hovedinnhold
Annet

Harrbekkbua

Denne bua ved Polsloken er bygd i 1922. Den ble brukt som hoggerbu på 1930- og 1940-tallet. Den eies av Statskog, og har blitt restaurert flere ganger på privat basis.

Litt lenger nord finnes restene etter kjørerbua og stallen som var bygd samtidig med Harrbekkbua. Bu og stall var bygd vegg i vegg. Det var på den tida også påbud om å ha en utedo ved buene.

Det var vanlig at hoggerne og kjørerne hadde hver si bu, og forholdet mellom "høggardjevlan" og "kjørardjevlan" kunne være preget av en viss spenning.

I 1940 ble her for første gang brukt traktor i skogsdrifta. Et beltekjøretøy kjørt av en Kveberg fra Alvdal ble brukt på strekningen mellom Endretjønna og Harrbekkvika i Håsjøen. Denne vinterveien ble så hard og god at skogvokter Johnsen kunne kjøre med bil helt fram til Harrbekkbua.

God sti inn til bua fra Femundsvegen. Mange gode fiskemuligheter, godt jaktterreng småvilt og elg. Godt molteterreng.

Bua ligger innenfor Flensmarka naturreservat.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
2
Areal
18 m2
Avstand til vei (vinter)
3 km
Avstand til vei (sommer)
3 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Følg Femundsvegen i retning Synnervika. Ved enden av Håsjøen på nordre siden av Femundsvegen ligger Lauvnesbua med parkeringsplass. På søndre side av vegen starter tydelig og god sti sørover mot Harrbekkbua 3 km. Barnevennlig terreng.