Hopp til hovedinnhold
Annet

Sellesdalsbua

Den ble satt opp i 1911 som ei ”ljørbu” (av ljore = åpning i taket og med åpent ildsted midt på golvet). Navnet sitt har den av Anton Siljedal eller Siljeström fra Härjedalen som var her på tømmerhogging det året. Jens og Johan Langen har brukt denne bua under vedhogst.

Før krigen ble det satt inn en ovn med tynne plater, men den var fort ødelagt. I 1947 ble det lagt golv i bua.

På 1950- og 1960-tallet ble bua mye brukt av folk fra Røros på jakt og fiske. Bua ble restaurert med nytt golv og nye vinduer. Det ble samla inn penger til ny ovn, og til tider har veggene også vært tapetsert med avispapir og taket med sigaretteske-etiketter.

I forbindelse med restaureringsarbeider sist på 1970-tallet, besluttet Statens skoger å flytte bua 20-30 meter østover. Skogsarbeider Ole Sommervold fra Haltdalen gjennomførte dette arbeidet.

Godt turområde. Gode fiskemuligheter og godt jaktterreng småvilt og elg. Godt molteterreng.

Bua ligger i Flensmarka naturreservat.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
2
Areal
10 m2
Avstand til vei (vinter)
6 km
Avstand til vei (sommer)
6 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Følg Femundsvegen i retning Synnervika. Ved enden av Håsjøen på nordre siden av Femundsvegen ligger Lauvnesbua med parkeringsplass. På søndre side av vegen starter tydelig og god sti sørover mot Harrbekkbua 3 km. Barnevennlig terreng. Videre 3 km langs noe dårligere sti fram til Sellesdalsbua.