Hopp til hovedinnhold
Sjettevatn på Hamaroy
Kjell Fredriksen/fotoinord.no
Hytter og friluftsliv

Velkommen inn i eventyret

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Har du sett på makan til flott bilde? Man blir formelig dratt ut til eventyrlige opplevelser i norsk natur!

Bildet som nå pryder forsiden vår på statskog.no er fra vakre Hamarøy i Nordland, nærmere bestemt på nedre strand i sjettevatnet. Her snakker vi nemlig femte, sjette og sjuende, enten vi snakker om de vakre tindene du ser i bakgrunnen (vasstind) eller innsjøene (vatn) hvor du kan dra fisk og nyte livet.

- Jeg bruker dette området ganske ofte, og med god grunn: Dette er en nydelig og lett tilgjengelig strand med gode muligheter for både bading og fisking. I tillegg er det både gapahuk og bålplass her. Det er enkelt å ta en rastetur hit når en kjører E6 nordover eller sørover. Vil du ha en lengre tur, er stien opp til sjuendevatnet kloppelagt og flott å gå på. Området er en gave for fotofrelste», sier fotografen selv, Kjell Fredriksen fra Skutvik i Hamarøy.

Han er en ivrig fotograf og tar i hovedsak bilder i sitt omland i Nordland.

Stranda ved sjettevatnet ligger ca 2 km fra E6. Du kan kjøre helt frem eller parkere ved E6 og spasere langs vegen til Sjettevatnet. Spaserturen tar omlag en halvtimes tid. Du vandrer langs Femtevann og Femtevasselva og kan for eksempel stanse ved den nye flotte gapahuken ved Femtevatnet.