Hopp til hovedinnhold
Raadyrbukk Shutterstock
Schutterstock
Jakt og fiske

Frustrert bambimorder

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Er det i ferd med å bli en avgrunn mellom by og land i synet på jakt og fiske? Nå lufter en lytter sin kraftige frustrasjon.

Derfor har også utgave nr 237 av Jakt- og fiskepodden fått en tittel som er av det sprekere slaget: Caffe latte-fjern bambimorder og rypefjær!

Anton Olav Merckoll kom nemlig med følgende herlige melding til podcasten:

"Takk for en fisefin podd! Den gjør fredagen til en lærerik fryd, selv om jeg kun jakter på ting jeg kan bruke til å binde fluer, samt nyte ved middagsbordet. Prøver så godt jeg kan å bruke hele dyret.

Som fluefisker og småviltjeger fra Oslo sliter jeg med polariseringen i kongeriket Norge. På Tryneløkka blir jeg ansett som en sadist som stikker fisk i fjeset og myrder Bambi og Snurre Sprett. På landet er jeg en ulveelskende, catch and release-tulling som bare drikker kaffe latte og har alt for dyre vadere.

Hva tenker representantene for to store organisasjoner om hvordan de kan påvirke denne kløften som deler oss som nordmenn? Tror ikke jeg er alene om å føle på denne splittelsen. Håper på konkrete og vise svar. Hilsen: En som ønsker å se "By og land, hand i hand"

Rett og slett et strålende oppspill til en prat i studio. Hør diskusjonen i ukens episode.
Her er Jakt- og fiskepodden på spotify
og her er den på Apple podcast.

Triorådyrjakt

Den faste trioen i Jakt- og fiskepodden på rådyrjakt. Fra venstre: Podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog), kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog).

Jakt- og fiskepodden gis ut av Statskog i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund. Podcasten er gratis tilgjengelig på alle podcastplattformer. Du kan også se podcastinnspillingen på Naturkanal1.