Hopp til hovedinnhold
Hjort Kjartan Trana
Kjartan Trana
Jakt og fiske

Ukens episode med tips til hjortejegeren

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Jakt er avgjørende for å regulere hjortebestanden. Fellingstallene har gått i været og fortsetter å øke. Vi snakker om en jakt som fasinerer stadig flere.

Ifølge hjortevilt.no er hjorten i liten grad utsatt for rovdyrpredasjon. Derfor antas det at hele 95 prosent av hjorten dør av ei kule. Og antallet øker. I 1990 ble det felt om lag 10 000 dyr. I 2019 passerte vi 46 000 felte hjort. Til sammenligning ble det i 2019 felt om lag 30 000 elg i Norge.

Stadig flere på hjortejakt

Mens antallet elgjegere har en svakt nedadgående kurve, skjer det motsatte når det gjelder hjort. Bare de siste fem årene har antallet hjortejegere økt med ti prosent, ifølge tall fra SSB. Økningen er betydelig kraftigere enn reduksjonen av elgjegere.

Det umulige mulig

Hjort er på menyen i ukens utgave av Jakt- og fiskepodden. I tillegg til den faste trioen, er den lidenskapelige og kunnskapsrike jegeren Alf Erik Røyrvik med i studio. Røyrvik er fylkesleder i NJFF Sogn og Fjordane.

Alt i alt femti minutter med ti tips til hjortejegeren, og selvfølgelig en liten hot-or-not mot slutten som gjør det umulige mulig – nemlig å målbinde informasjonssjefen i NJFF, Espen Farstad.

Ti tips til hjortejegeren

Hør Jakt- og fiskepodden der du liker å høre podcast. Du kan også spille av episoden direkte her: