Hopp til hovedinnhold
Kim og TGS Troms
Andre nyheter

Sykkelritt i verdensklasse?

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

100 miles. Norge på tvers. Fullstendig makeløse omgivelser. Det er klart for å teste ut Gran Fondo Strade Statskog Blåtind, et ritt med smak av internasjonal klasse.

Den spektakulære nyvinningen går av stabelen 25. juni. Starten går i Frihetsli i Øvre Dividal, videre gjennom Skjold leir og forsvarets skytefelt i Mauken og Blåtind, etterhvert over den kjente Målselva og videre til Sørreisa og til slutt målgang med slitne bein i Bardufoss sentrum.

Omgivelser i særklasse

- Maken til omgivelser skal du lete lenge etter. Dette blir skikkelig spennende å teste ut, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Første året blir et slags prøveritt med et begrenset antall deltakere og opplegg hvor det hentes inn tilbakemeldinger fra rytterne.

Kim Troms blåtind

Inviteres til å forme rittet

- På denne måten kan man være med og forme et ritt som vi tror kommer til å trekke folk fra hele landet, og kanskje også være et ritt som sykkelinteresserte langt utenfor landets grenser etterhvert vil bli fristet av, forteller Kim Riseth som er en av hovedarkitektene bak rittkonseptet.

Rytterne velger selv sykkel, og underlaget vil være en blanding av grusvei og asfalt.

Full og halv lengde

Hovedrittet er 16 mil. Samtidig er det lagt opp til en mulighet med halv distanse. Mer om rittet kan du lese her: www.stradestatskog.no