Hopp til hovedinnhold
Sjølyst i Stor-Elvdal
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Stor interesse for hytterperler i norsk natur

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Det har vært stor etterspørsel etter leie av Statskoghytter i høstferien. En stor del av hyttedøgnene er allerede reservert, men det er fortsatt noe ledig.

Flere hytter og bredere utvalg

Statskog har nå en portefølje på 120 utleiehytter spredt over store deler av Norge. Etter kjøpet av eiendommer i Meråker og Stjørdal i fjor, har statsforetakets utleietilbud blitt betydelig utvidet. De nye utleiemulighetene ligger i attraktive fjellområder som gir gode muligheter for allsidige friluftsaktiviteter året rundt.

"Tidligere hadde de fleste av Statskogs hytter en beskjeden standard med utedo, solcelleanlegg og gassbluss for matlaging. Nå kan vi også tilby flere store hytter som har dusj, toalett og badstue. Noen av hyttene har til og med egne inngjerdede hundegårder", forteller friluftskoordinator Eva Kristin Grøndal i Statskog.


Torpberget - stor utleiehytte i Meråker Jakob Haugen

Torpberget i Meråker - en av Statskogs nye utleiehytter

"De store hyttene er populære. Flere familier kan dra på tur sammen. Vi har også grupper fra bedrifter på besøk. Vi synes det er hyggelig å ha et utvalg som favner om en enda bredere kundegruppe enn tidligere", sier Grøndal.

De fleste av Statskogs utleiehytter ligger usjenert til og det er langt til nærmeste hyttenabo. Mange av hyttene så og si i vannkanten med båt inkludert i leia.

Her finner du en oversikt over Statskog utleiehytter

Revbua - åpen bu i Femundsmarka Bjørn Henrik Stavdal Johansen

Revbua - ei av våre åpne buer i Femundsmarka

Fra bu til bu i høstferien

Har du et budsjett på sparebluss eller du synes det enkle er det beste, kan du også oppsøke våre åpne buer og koier. Om du tar til takke med sengebrisker, vedovn og vann i bekken, er dette et fint alternativ for friluftsliventusiasten.

Koiene er ikke et sted for gratis hytteferie, men et sted for en hvil eller for en overnatting eller to. Så hva med å gå fra bu til bu i høstferien?

Vil du vite mer om våre åpne buer og koier:

https://www.statskog.no/nyheter/langt-fra-allfarvei-og-uten-komfort-og-innlagt-vann

Alle våre hytter, åpne buer og koier ligger på ut.no I tillegg til at du finner de åpne buene her.