Hopp til hovedinnhold
Nedre Fiplingvatnet
Hanne Marit Mikalsen
Hytter og friluftsliv

Nyoppusset, populær hytteperle ved foten av Børgefjell

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Utleiehytta Bustadmoen ligger idyllisk til ved Nedre Fiplingvatnet i Grane. Sammen med Tiplingen skogstue i Hattfjelldal, er dette den mest populære utleiehytta vi har i Nordland.

Bustadmoen - utleiehytte i Grane Halle Heggli

Bustadmoen ligger flott til - nesten i vannkanten

-Det er hyggelig for oss å kunne invitere gjester til en bedre versjon av Bustadmoen. Vi vet at hyttestandarden er viktig for mange. Det holder ikke lenger at hytta har en tilnærmet perfekt beliggenhet, sier Hanne Marit Mikalsen som er hytteansvarlig hos Statskog i Nordland.

Oppgradering av hyttene i Nordland

Tidligere er Simskardhytta og Lomtjønnstua pusset opp. Planen er å gi flere av utleiehyttene i Nordland en standardheving over tid. I sommer var det Bustadmoen sin tur til å få et løft.

Med nybeisede flater, nytt kjøkken og nye møbler samt utvidet sengekapasitet fremstår Bustadmoen nesten som ny. Beliggenheten frister til uteliv. Derfor har også bålplassen blitt oppgradert.

-Båt er inkludert i leia. Alt ligger til rette for bra fiske i Fiplingvatnet. Gjesteboka vitner om veldig bra bærterreng, forteller Mikalsen.

Bustadmoen - nyoppusset hytte i Grane Hanne Marit Mikalsen

Fin utsikt fra spiseplass og sofakrok

Turopplevelser i nærheten

I umiddelbar nærhet av hytta ligger Børgefjell nasjonalpark. Fire kilometer fra hytta finner du start og sluttpunkt for Simskardrunden (ut.no) Ved «Innfallsport Børgefjell» har Børgefjell nasjonalparkstyre, Grane kommune og Statskog gått sammen om å bygge en ny, spesialdesignet gapahuk, en spenstig utedo og infotavler om nasjonalparken.

Midt på Simskardrunden kan du ta en avstikker på rundt 300 meter opp til Simskardhytta. Denne Statskog-hytta har både et dagsturrom der du kan spise nistepakka og et rom for utleie.

Her finner du en oversikt over utleiehyttene til Statskog (statskog.no)

Fine opplevelser langs Simskardrunden Hanne Marit Mikalsen

Fine opplevelser langs Simskardrunden