Hopp til hovedinnhold
Fra Synnervika mot Flenskampen
Geir Wagnild
Andre nyheter

Statskog skjerper satsingen på bærekraft

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

For få år siden var økonomirapporteringen nærmest enerådende. Nå viser Statskog langt mer om hvilke samfunnsmessige og miljømessige konsekvenser virksomheten har. Satsingen skjerpes med ny bærekraftkoordinator.

Statskogs oppdrag er bærekraftig forvaltning av statens skog- og fjelleiendommer. Foretaket har over år bygd opp sin rapportering etter den internasjonale standarden Global Reporting Initiative.

Mer enn penger

- Statskog skal fortsatt skape en tilfredsstillende økonomisk avkastning, men staten forventer samtidig at vi er tydelige på samfunnsansvaret ut over de rene økonomiske verdiene, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Statskog forvalter en femtedel av Norge. Betydelig virksomhet er knyttet til skogsdrift, tilgjengeliggjøring av jakt, fiske og friluftsliv, fjelltjeneste, utleie av eiendom og næringsutvikling.

Her kan du abonnere på nyheter fra Statskog

Betyr mye

- Våre valg har stor miljømessig og samfunnsmessig betydning. Dette synliggjør vi, men kan stadig bli bedre. Derfor styrker vi nå laget vårt med en egen koordinator som skal videreutvikle arbeidet med bærekraft i Statskog. Målet er å vise hvilke verdier og konsekvenser vår virksomhet gir, og bruke dette til kontinuerlig forbedring, sier Gunnar Lien.

Utlysningen av stillingen på jobbnorge.no

Søknadsfristen er 8. mai 2022.