Hopp til hovedinnhold
Ørret og fiskefinne i vannoverflaten
Istock/photographer3431
Jakt og fiske

Sportsfiskernes favoritter

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Lytternes favorittepisoder om sportsfiske fra Jakt- og fiskepodden? Her får du svaret.

Jakt- og fiskepodden er gratis og du finner den på alle vanlige plattformer, blant annet Spotify her og på Apple/Iphone podcaster her. Du kan spille av episoder direkte fra nettsidene våre her.

Slik ser topplisten ut akkurat nå.

Fluestenger Foto Sarah Synnevåg Sarah Synnevåg

Førsteplass: #2 Danser med fluer

Førsteplassen går til historiens andre episode av Jakt- og fiskepodden. Kanskje hører du at trioen i studio har blitt en smule løsere i snippen med tiden?

I denne episoden kan du nyte magien: Fram og tilbake, fram og tilbake. Så lander du flua nøyaktig der du ville ha den. Den flua du vet at fisken elsker akkurat nå. Da er det ingen ting annet i livet som betyr mer. I hvert fall ikke for vår egen kunstnersjel, Espen Farstad (NJFF).

Er du ekstra glad i fluefiske er det en rekke andre episoder du kan ha glede av, blant annet disse: #65 Lykkelig fluefiske etter laks, #109 Fluefiske for ferskinger og #111 Rydgrens 12 utvalgte: Den norske flueboksen.

.

.

Ørret Torkel Skoglund

Andreplass: #4 Catch and release

Hva er det med fang og slipp som skaper slike debatt? Og er det ikke egentlig slik at alle fiskere på en måte driver med catch and release? Hva er best – en fisk som blir mer utsatt for predatorer eller en død fisk på land?

.

.

Rosareka Bjørn Tore Kjølholt

Bjørn Tore Kjølholt, en rosablogger utenom de vanlige!

Tredjeplass: #30 Sjøørret året rundt

Rosareke er sjøørretblogger, familiefar, fiskenerd og for denne anledningen fanget i studio sammen med Jakt- og fiskepoddens tre musketerer. Her får du tips og triks fra en av de beste.

Er det ørretfiske som står ditt hjerte nærmest, kan du blant annet sjekke episode 60 "Tips til godt ørretfiske", episode 84 "Sjøørret fra mange gytebekker små og episode 136 "Ørretfiske: Hvilken sluk er best?"

.

.

Bluefin tuna - makrellstørje lunamarinas/shutterstock

Fjerdeplass: #33 Havets storvilt: Makrellstørje

Den har kraft og fart som ingen annen fisk, kan bli opp til 700 kilo og er alle sportsfiskeres våte drøm. Vi snakker om havets storvilt som nå er tilbake langs norskekysten. Her blir du kjent med en gjenganger i podcasten, fiskebiolog, fiskekonsulent i NJFF og ivrig fisker, Øyvind Fjeldseth.

.

.

Gjedde - fangst i båt jekurantodistaja/mostphotos.com

Femteplass: #43 Gjeddefiske"

Den står urørlig mellom dem, men plutselig slår den lynraskt til mot annen fisk. Den har sylkvasse tenner, vokser raskt og kan bli over 20 kilo. Her handler det om gjeddefiske! Også her er har vi med oss oppkommet av kunnskap, Øyvind Fjeldseth.

Jakt- og fiskepodden er for deg som kjenner nakkehårene reise seg av vellyst til lyden av fluesnelle og hagle. Og for deg som ganske enkelt vil ha diskusjoner, fakta, råd og tips om jakt og fiske. Fellesskapets grunneier, Statskog, gir ut podcast i samarbeid med Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF).

Trioselfie TGS selfie

Den faste trioen som utgjør Jakt- og fiskepodden fra venstre: Trond Gunnar Skillingstad, Jo Inge Breisjøberget og Espen Farstad.