Hopp til hovedinnhold
Rype
Kjartan Trana
Jakt og fiske

Ravn mot rype, shotcam, bly og toppjakt

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

I ukens podcast snakker vi om rypas fiender, om shotcam bare er et kostbart leketøy, hva du skal gjøre med blyhagl-patronene dine og hvor du kan drive toppjakt.

Lytterspørsmålene regjerer når ekspertene utfordres. Men de svarer villig vekk, både kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog). Podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) sørger for trygg landing i trønderrockens gode verden.

Ravn og rypedoktor

Det passer spesielt godt å ha en med doktorgrad på rype i panelet når vi ser nærmere på rypas fiender, og om ravn kommer særlig høyt på den lista.

Og om du ikke har sett hva shotcam er godt for, kan du gjøre et søk på youtube. Om det er mer enn et treningsverktøy, og kan gi verdi ved ettersøk, er ekspertisen noe mer skeptisk til.

Blyhagl

Og om du sitter med blyhaglpatroner; er de egentlig brukanes til noe som helst nå lenger? Det er innført et blyhaglforbud som rammer mye, men det stenger ikke for riktig all bruk av blyhagl.

I tillegg får du vanskelige valg, hot or not, limerick og litt informasjon om hvor du kan drive toppjakt. Velkommen innom.

Her er podden

Jakt- og fiskepodden på Spotify

Jakt- og fiskepodden på Apple Podcast

Du kan også se innspillingene av Jakt- og fiskepodden på Naturkanal1