Hopp til hovedinnhold
B122d169227940ddb6dbcc71a1f1ac4c
Jakt og fiske

Hagleskur og mørning av kjøtt

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Stadig flere skjærer ned viltet og lar det mørne i vakumpakke i kjøleskapet. Fungerer det like godt som den tradisjonelle mørningen? Og hvor mange døgngrader bruker podcastekspertene?

Den tradisjonelle måten å mørne kjøtt på er å la det henge tørt og luftig, men tradisjonene utfordres av nye metoder. Vakumpakke-maskinene har gått sin seiersgang og skapt en ryddighet av de sjeldne i jegernes frysere.

Vakummørning

Men stadig flere vakumpakker nå allerede før mørning, og lar kjøttet ligge sine døgngrader i kjøleskapet. Kanskje heller ikke så rart, ettersom stadig færre har egnet sted å henge opp rådyret...

Vi dykker altså litt inn i mørningsprosessene i ukens episode, og du får samtidig vite hvor mange døgngrader rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) bruker på rådyr, hjort, villrein og elg.

Spredning av hagleskur

Men man bør som kjent ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, så derfor lirker vi inn et lytterspørsmål om hagleskuras spredning i forkant av mørningspraten.

Jakt- og fiskepodden på Spotify

Jakt- og fiskepodden på Apple Podcast

Gratis podcast

Statskog gir ut podcasten i nært samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Nær 200 episoder er gratis tilgjengelig på alle podcastplattformer. Antall lyttinger har passert en million. I tillegg kommer en voksende seerskare på Naturkanal1.

Sendingene har en fast trio med fagsjef Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og informasjonssjef Espen Farstad (NJFF) som eksperter, i tillegg til Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) som leder programmene.

Naturkanal TRIO