Hopp til hovedinnhold
Rypejakt i Virvassdalen
Kari Brodtkorb Johansen
Jakt og fiske

Pågangen ble for stor

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Statskogs salgssider for fuglejakta fikk problemer da et høyt antall jegere klikket seg inn samtidig.

- Dette var skikkelig kjedelig. Jegerne våre klikker seg inn for å sikre seg årets høydepunkt, og da forstår jeg svært godt at frustrasjonen blir stor når ting ikke virker som det skal, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Irriterte meldinger

Statskog bruker nettportalen Inatur til både hytteutleie, fiskekort og jaktkort. For å sikre en bærekraftig viltforvaltning er det en svært sammensatt teknisk løsning som skal sørge for at jakttrykket ikke blir høyere enn det bestanden i det enkelte område tåler. Dette skjer gjennom at jegerne må aktivere kortet sitt i det jaktfeltet de har tenkt å jakte den dagen. Da mange skulle gjøre det samtidig, sviktet systemet.

Rekordstor pågang

- Tre ganger flere var inne samtidig i år sammenlignet med i fjor, så kapasiteten ble sprengt. Vi har fått mange irriterte tilbakemeldinger, og det forstår jeg svært godt. Vi er avhengige av velvillige jegere for å lykkes med måten vi driver bærekraftig forvaltning på, så disse problemene skulle vi helst vært foruten. Jeg kan bare beklage det som har skjedd, og forsikre om at vi har fullt fokus på å finne løsninger, sier Breisjøberget.

Jobber på spreng

Statskog har løpende oppfølging av Inatur som leverer tjenesten hvor det gikk i stå. De har jobbet på spreng for å få løsningen til å fungere godt igjen. De fleste problemene ser nå til å være ryddet av veien.

- Jeg både håper og tror at det nå løser seg for jegerne våre, sier Breisjøberget.