Hopp til hovedinnhold
Ulv i vinterlandskap
kjekol/istockphoto
Jakt og fiske

På innsiden av norsk ulvejakt

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Ulvejakt vekker sterke følelser, utrygghet, sivil ulydighet og konflikt. Diskusjonene går høylytt lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Men svært få vet hvordan selve jakta foregår. Få et unikt innblikk med Jo Inge Breisjøberget (Statskog) som var tett på årets jakt.

I episode 157 av Jakt- og fiskepodden forteller Breisjøberget også om da spenningsnivået gikk i taket idet noen ødela jegernes opplegg. Lina som brukes til å ringe inn ulven ble nemlig fjernet av folk som ønsket å stanse jakta.

Ingen vanlig jakt

I tillegg til rypedoktor Jo Inge, hører du, som vanlig, en god del til kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), som forklarer hvordan ulvejakt har en spesiell posisjon i forhold til annen jakt. Kanskje er Norge på sporet av noe som håndterer og balanserer sprikende og sterke meninger om ulvebestand og ulvejakt.

Lenger ned i artikkelen finner du flere episoder som er innom ulvejakt.

Jakt- og fisketradisjoner

Jakt- og fiskepodden er for deg som kjenner nakkehårene reise seg av vellyst til lyden av fluesnelle og hagle. Og for deg som ganske enkelt vil ha diskusjoner, fakta, råd og tips om jakt og fiske. Fellesskapets grunneier, Statskog, gir ut podcasten i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

Målet er å gi kunnskap og inspirasjon til bærekraftig jakt, fiske og friluftsliv, og bidra til å opprettholde gode norske jakt- og fisketradisjoner.

Podcasten på TV

Her kan du se en oversikt over alle episoder. Du finner også podcasten på Spotify, Apples Podcaster og andre plattformer. Podcasten er gratis å høre på.

Har du lyst til å se podcasten på TV? Noen av våre episoder er nå tilgjengelig på Naturkanal1. Du finner dem her: https://naturkanal1.no/no/jakt...

Vidt spekter

Episodetemaene spenner fra tradisjonelle jakt- og fiskeformer som fiske etter laks, ørret og abbor og jakt på elg, rådyr og hønsefugl til mer spesialiserte episoder om vindusfiske, den norske flueboksen eller termiske sikter.

Ønsker du å høre mer om ulv i Jakt- og fiskepodden, bør du sjekke ut disse to: