Hopp til hovedinnhold
Gapahuken ved vannet Øksne i Kongsberg
Kjetil Syrstad
Hytter og friluftsliv

Nytt turmål i Kongsberg

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Et turmål må ikke nødvendigvis være en fjelltopp eller et serveringssted i marka. En gapahuk ved vannet er et supert utfluktsmål for korte bein.

Statskog har nå satt opp en ny gapahuk med benker og bord på østsiden av vannet Øksne i Sølvverksskogen. Det er fint å sykle hit og har du med et lite telt eller en hengekøye, kan det bli en minnerik naturopplevelse for store og små. Det er også mulig å parkere rett bak gapahuken.

Her kan du få herlige solnedganger og kanskje den fineste badeplassen?

Flyttet over vannet

Denne gapahuken erstatter en som var godt brukt, gammel og forfallen. For å hindre ulykker ble den gamle revet sist høst. Det er viktig for Statskog å legge til rette for å gjøre bruk av norsk natur så enkelt som mulig for folk flest.

- Når vi først skulle gjøre en innsats for å opprettholde tilbudet, lette vi etter en bedre beliggenhet. På andre siden av vannet hadde vi fra før benker og et steinbord. Den plassen var perfekt, sier Torkel Skoglund, seniorkonsulent for jakt, fiske og friluftsliv i Statskog.

Gapahuken er et ferdig byggesett laget av kvalitetsfuru for at levetiden skal være lengst mulig.

Om en vil ha en lengre tur, har Statskog flere åpne koier i området med Fossvannskoia som den nærmeste. Her kan overnatte eller bare ta en rast.

Kartutsnitt for avmerking gapahuk ved Øksne i Kongsberg

På andre siden av vannet for gapahuken ved Øksne, ligger to av Statskogs utleiehytter. Det er en fin spasertur på under en km mellom gapahuken og hyttene.

Sølvverksskogene

Sølvverksskogene ligger på statens grunn og er et populært friluftsområde for Kongsberg by i tidligere Buskerud fylke. Her er det fullt av kulturminner fra Sølvverkets mangeårige historie. Det er godt tilrettelagt for tur og ikke minst alpint om vinteren. Statskog forvalter og vedlikeholder dammer og vannrenner innenfor Kulturmiljøet Kongsberg Sølvverk.

I Sølvverksskogene har Statskog åtte utleiehytter og fire åpne buer og koier. Sjekk ut mulighetene på statskog.no eller ut.no. Jakt og fiske finner du på inatur.no.