Hopp til hovedinnhold
Veksenvola - utleiehytte i Rendalen
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Ny perle i Statskogs hyttefamilie

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Morgenbad i friskt fjellvann og badstu før frokost. Velkommen til et nytt hyttetilbud for de som søker gode opplevelser i sakte tempo.

Her er det nemlig ikke noen wifi-passord å taste inn. Faktisk må du strekke litt på beina hvis du overhodet har tenkt å ha mobildekning.

Koselig og romslig

Til gjengjeld ligger hytta Veksenvola i Rendalen fint til rundt 40 meter unna et fjellvann. Robåten ligger klar til bruk i et båthus nede ved vannkanten.

- Det er gledelig at vi nå kan åpne denne koselige og romslige hytteperlen for allmennheten, sier Torkel Skoglund i Statskog.

Statskog har nå om lag 80 utleiehytter som kan leies til en rimelig penge av alle som ønsker opplevelser i norsk natur. I tillegg har statsforetaket ansvar for over 100 åpne buer som er gratis tilgjengelig.

Ønsker du å abonnere på nyheter fra Statskog? Registrere deg her.

Får panoramautsikt

Veksenvola har fått et ansiktsløft innvendig før åpningen. Flere løft er på gang i 2020.

- Vi vil sette inn et panoramavindu i stua, slik at leietakerne virkelig kan ta inn den fine naturen ved Veksenvannet, sier Statskogs Ivar Rustad som har stått for mye av opprustingsarbeidet.

Veksenvola byr på fiske- og jaktmuligheter, bær- og turterreng, bading og sakte tid med dårlig dekning. Bak hytta ligger Veksenvola (805 m.o.h) som er et ypperlig turmål for den spreke. Og om du husker fiskestanga, venter Stortjønna på deg med stor røye og ørret sør for toppen.

Statskog har to andre utleiehytter i samme område; Veksen og Veksenvika

Se oversikten over våre hytter