Hopp til hovedinnhold
Fjelltjenesten monterer ny langs populær turiststi
Stein Ove Johannessen
Hytter og friluftsliv

Ny bru langs populær turrute i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Det var Stein Ove, Per Martin og Tore i Fjelltjenesten som like før helgen, laget en ny, stødig passering på den T-merkede ruta fra Lønsdal til den ubetjente DNT-hytta Midtistua.

Vi fikk rapporter om at den gamle brua så litt tvilsom ut og at den var blitt vanskelig å passere uten å ha hjertet i halsen. Brua ligger i et populært turområde i den nordlige delen av Søndre Bjøllåvatn. Her trekker gode fiskemuligheter besøkende og turstien kobler seg på den populære Telegrafruta like ved.

Fjelltjenesten i arbeid med ny bru Tore Veisetaune

Fjelltjenesten i arbeid med ny bru

Fjelltjenesten rykket ut etter at materialer ble fraktet opp i samarbeid med DNT, som likevel skulle ha en flygning i forbindelse med vedlikehold. Med god hjelp fra Finneid sveis ble den lille hengebrua skiftet ut med en stålbjelkebru. Stort snøpress har herja med brua de siste årene, og ei stålbjelkebru vil stå i mot disse forholdene over tid.

Nå er det trygt å passere over Bjøllåga ifølge Stein Ove Johannessen i Fjelltjenesten. "Det er fremdeles bra med snø i området. Med hjelp av litt godvær kan barmarkssesongen være i gang om et par uker. Vi håper da at alle turglade blir fornøyde med ny-brua!", sier han.

Vil du abonnere på nyheter fra Statskog? Registrere deg her.

Stødig ny stålbjelkebru ved Søndre Bjøllåvatn Tore Veisetaune

Stødig ny bru stålbjelkebru venter på turfolket