Hopp til hovedinnhold
Med naturen som arbeidsplass LOGO
Hytter og friluftsliv

Med naturen som arbeidsplass

Statskog fugl
Statskogredaksjonen

Du elsker at de gjør det, men vet neppe at det skjer. Nå starter en ny TV-serie med medarbeidere fra Statskog som tar vare på naturen og naturopplevelser for alle oss andre.

Du får bli med dem på jobb i den nye serien som starter 2. mai kl. 20.30 på Naturkanal1. Der blir du kjent med Fredrik når han sjekker ut ulovlig og farlig piggtråd i Troms, som elgen åpenbart har utfordringer med å forsere.

Du får være med Jim i Nordland når han merker kongeørn og overvåker foring, fiender og andre utfordringer for den hardt pressede fjellreven.

Jim Tovås Kristensen med ørnunge

Jim Tovås Kristensen merker en ørnunge

Fredrik

Fredrik Jenssen på utkikk etter rypejegere

Magiske Femundsmarka

TV-serien følger også Sjur i magiske Femundsmarka når han driver oppsyn og restaurerer åpne buer på gamlemåten, som slike historiske perler faktisk krever.

Enda lenger sør blir vi med Espen ut i naturen, og får blant annet en smugkikk på beveren som opererer rundt en utleiehytte som trenger litt kjærlig omsorg.

Løfter fram uvurderlig viktige oppgaver

«Med naturen som arbeidsplass» er en samarbeidsproduksjon mellom Naturkanal1 og Statskog.

- Her løfter vi fram noe vi sjelden ser, men som vi alle setter stor pris på. Samtidig viser vi fram personer som gjør en uvurderlig innsats for å ta vare på viktige naturverdier og friluftsopplevelser, men som sjelden står i fremste rekke og søker oppmerksomhet. Det krevde litt overtalelse, og jeg er veldig glad for at de sa seg villig til å stille opp på dette, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Sjur

Sjur Åsgård sjekker fiskekort i Femundsmarka

Espen Lysaker

Espen Lysaker speider etter bever

Gjør oppgaver for mange

I denne sesongen er serien fokusert rundt oppgavene til fire personer i Statskogs fjelltjeneste. Fjelltjenesten gjør oppgaver for Statskog som grunneier, men gjør også oppgaver på oppdrag fra Statens Naturoppsyn (SNO) og Miljødirektoratet, Norsk Institutt for Naturforskning (NINA), samt flere forsknings- og myndighetsorganer.

Seks episoder fra norsk natur

Serien kommer i seks deler. Du kan se den på Naturkanal1 hver torsdag i seks uker framover, med sendestart 2. mai kl. 20.30. Naturkanal1 er tilgjengelig hos alle de store TV-leverandørene.

Finner du den ikke i din TV-oversikt, kan det hende du må bruke noen få poeng for å gjøre den tilgjengelig for deg. Serien vil også fortløpende gjøres tilgjengelig på Naturkanal1 sin abonnementstjeneste.