Hopp til hovedinnhold
Elgstoelen atchoo
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Luna og Milo er velkommen hos oss

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Statskog har over 120 utleiehytter og rundt 130 åpne buer og koier. Så vil du på tur og lurer på om turkompisen får være med, kan vi avsløre at firbeinte venner er hjertelig velkommen hos oss.

Nordmenn er glade i å være på tur og da er det mange turkompiser på fire poter som vil være med. Det er anslagsvis 585.000 hunder i Norge, og Luna og Milo er de mest populære navnene på kjæledyr i 2023 (Kjæledyrrapporten 2023/TNS Kantar).

I dag er overnattingssteder mer åpne for besøk av menneskets beste venn enn bare for et par tiår siden. Ofte koster det litt ekstra. Hos Statskog er det gratis mot noen forholdsregler.

Pointeren Mini med matmor på tur Vilde Helene Bråten

Med hund på hyttetur

Vi anbefaler å ha med egen sovepose eller tepper til hunden. I de aller fleste hyttene er det lagt til rette for at hunden skal ha sin egen plass, enten i eget bur eller på passende plass på gulvet. Vi har enkle regler som vi opplever de fleste av våre leietakere følger. Hunder skal ikke ligge i møbler, senger eller på sengetøy. I Meråker har flere av utleiehyttene egne luftegårder for bestevennen. Det er viktig at hundeeiere er ekstra påpasselig med å rydde og rengjøre utleiehytta etter seg. Alle er ikke like glade i de firbeinte som mange av oss andre.

Med hund i åpne buer og koier

I åpne buer og koier er det gulvkaldt vinterstid selv etter en stund med fyr vedovnen. Vi ser at hunden ofte er med eierne sine på sengebriskene. Det er enkelte buer som har madrasser. Da er det flott at besøkende med seg soveposer og egne tepper som hundene får ligge på.

Anjavassbu Anna Maria Oevergaard Anna Maria Øvergård

Ikke tilrettelagt hyttetilbud for allergikere

Vi får ofte spørsmål om hva vi har av tilbud for gjester med allergi. Statskog har dessverre ikke hytter for allergikere. Egne hytter for allergikere krever helt annerledes renhold og oppfølging enn vi har mulighet til i dag. Vi har ikke mulighet til å kontrollere om våre leietakere har med hund eller katt. Det kan være veldig risikabelt for allergikere, og derfor kan ikke tilbudet tilrettelegges trygt nok for denne gruppen spesielt.

Båndtvang

Husk at det er generell båndtvang fra 1. april til 20. august. Det er viktig å overholde båndtvangen. Vær obs på at det kan være utvidet båndtvang i verneområder og i reindriftsområder. Sjekk reglene før du legger ut på tur.

Vi ønsker alle to og firbente en riktig god tur!

Her finner du en oversikt over Statskog utleiehytter og åpne buer

Les mer om Statskogs åpne buer her

Tips til deg som skal gå i fjellet med hund i påsken (Den Norske Turistforening – dnt.no)