Hopp til hovedinnhold
Ekornfossen
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Luksus med enkelt hytteliv

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Hytter og åpne buer, Wi-fri, utedo og solstrøm frister. Fortsatt er det muligheter for å sikre seg høstferiedager i unike omgivelser, men mulighetene hos Statskog minker dag for dag. Skogens ro er litt luksus.

- Jeg tror mange er ute etter litt annerledes opplevelser. De færreste har utedo hjemme, og ikke mange må gå til bekken etter vann. Nettopp derfor blir det en ganske annerledes opplevelse i enkelt utstyrte hytter. Det rolige friluftslivet blir en slags luksus i en ellers hektisk hverdag for mange, forteller Marit Holien i Statskog.

En god del jegere bruker hyttene nå om høsten. I tillegg har Statskog merket stor pågang av familier og enkeltpersoner som vil bruke høstferien i skog og fjell. I den første høstferieuka, uke 40, er i skrivende stund 90 prosent leid bort. I høstferieuke nummer to, uke 41, er om lag 80 prosent utleid.

- Om høsten synes mange at fjellet er på sitt aller vakreste. Noen velger New York, mens andre vil stresse mer ned. Det er moro å se at så mange velger å oppsøke fantastiske områder i eget land, sier Holien.

Statskogs utleiehytter innebærer ofte utedo, solstrøm, vedovn og enkle gassbluss. Noen er lett tilgjengelig, mens andre krever en god marsj før man kan sette fra seg sekken og søke skogens ro.

Statskog har hytter til leie på døgnbasis i følgende fylker:

TTroms – 6 hytter
Nordland - 10 hytter
Nord-Trøndelag – 14 hytter
Sør-Trøndelag - 5 hytter
Buskerud – 9 hytter
Hedmark – 10 hytter
Oppland – 1 hytte
Telemark – 2 hytter
Aust-Agder – 7 hytter
Vest-Agder – 8 hytter
Rogaland - 2 hytter

Informasjon om og oversikt over hytter i ulike fylker finner du her