Hopp til hovedinnhold
Ulv i vinterlandskap
kjekol/istockphoto
Jakt og fiske

Jakt på de fire store

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Jakt på de store rovdyrene skiller seg skarpt fra annen jakt i Norge. Hvilke muligheter har jegere som ønsker seg med?

Det er ett av flere spørsmål fra lytterne som podcastens eksperter tar på strak arm i ukens podcastepisode. Med de fire store pekes det på bjørn, ulv, gaupe og jerv. Få med deg diskusjoner og betraktninger i den halvtimes lange podcastepisoden.

Om du da har blitt inspirert til å dykke videre, bør du se nærmere på dette nettstedet: https://rovdata.no/.

Jakt- og fiskepodden er gratis. Du finner du blant annet på Spotify, Apples Podcaster.

Sluktid og seneskift

I tillegg til de store rovdyrene streifer samtalen inn på fenomenet sluktid, samt skylling av fiskesene og hvor ofte du bør bytte. Det finnes også et lite triks du kan vurdere, om du merker at det ytterste laget er preget av sola.

Områder for løshundtrening

Hør også om egne hundetreningsområder, hvor både du og bikkja kan få gode opplevelser for en billig penge. NJFF har en samlet oversikt på sine nettsider. Se mer her: https://www.njff.no/jakthund/h...

Studiotrio

Rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog), kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) utgjør podcastens faste trio. Her kan du se en oversikt over alle episoder. Du finner også podcasten på Spotify, Apples Podcaster og andre plattformer. Jakt- og fiskepodden er gratis.

Sjekk gjerne også disse episodene:

#31 Ulv! Ulv!

#139 Jaktlek, sjøfiske med barn og bjørn på fuglejakt

Har du lyst til å drømme deg bort med jakt,-, fiske- og turmuligheter i 2022? Sjekk ut noen av perlene som vi eier i fellesskap.