Hopp til hovedinnhold
Elg2 Steinar Johansen
Steinar Johansen
Jakt og fiske

Her faller elgen

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Har elgjegerne i nabolaget fått jakt hos Statskog? Her kan du se om de lykkes.

Statskog tilbyr elgjakt svært mange steder i Norge. Etterspørselen er høy, så en rettferdig fordeling mellom jaktlagene skjer gjennom søknad og trekking på våren.

Det er blitt svært populært å følge med fra sofakroken på hva de skyter. Har du lyst til å se om jaktlagene som var heldige med trekkingen også lykkes ute i skogen?

Her finner du elgbørsen vår.

Bruker data

- Digitaliserte rapporteringssystemer hos Statskog har forenklet hverdagen både for jegerne og for oss i Statskog. Med de samme dataene kan vi gi alle innsyn i elgfall på fellesskapets grunn. Det er både spennende og gir en åpenhet som bidrar til å skape tillit, sier fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Elgbørsen viser hvor det skytes elg og hvilke typer dyr som faller. Fra skudd til visning på børsen tar det gjerne noen timer, særlig dersom jegerne er ute av mobildekning. Statskogs elgbørs viser kun elgfall der Statskog forvalter jakta.

Flere i Troms

Antallet fellinger hos Statskog er gradvis redusert de siste årene og endte i 2022 på 981 felte elg. Antallet fellinger er redusert i alle landsdeler, med unntak av Troms som har en svak økning.

Statskog jobber aktivt med å ha riktig nivå og sammensetning i elgstammen for å styrke kondisjon og redusere negative konsekvenser (beiteskader, påkjørsler mv) av den historisk høye tettheten i Norge.

Mediekontakt

Jib

Jo Inge Breisjøberget

fagsjef jakt og fiske
Kontorsted: Elverum

Epost: jib@statskog.no
Tlf: 907 52 114