Hopp til hovedinnhold
Fjellrype
Kristian Sivertsen
Jakt og fiske

Stamfuglskyting og samjakt

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Fungerer det med flere typer jakt samtidig i samme område? Og stopper du fuglejakta når det er få kyllinger i sikte?

Statskog praktiserer såkalt "samjakt" ved at elgjakt og småviltjakt kan pågå samtidig i terrenget. Men ikke alle er like begeistret for slike blandingsløsninger. I ukens utgave av Jakt- og fiskepodden settes nettopp samjakt under lupen.

Stamfuglskyting

Karene i podcasten drøfter også et etisk dilemma for jegeren. For hva gjør du når du føler at det er lite reproduksjon i terrenget du jakter, og opplever at du skyter stamfugl - stopper du eller fortsetter du?

Statskog har en streng modell for rypejakt og stenger terreng om tellingene viser lavere enn 2,5 kyllinger per par i august. Men om Statskog har funnet god nok produksjon og du ikke selv opplever det samme - bør du gi deg?

Vi prater oss gjennom problemstillinger som svært mange kommer opp i.

Her er den

Statskog gir ut podcasten i nært samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Over 190 episoder er gratis tilgjengelig på alle podcastplattformer. Antall lyttinger har passert en million.

Sendingene har en fast trio med fagsjef Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og informasjonssjef Espen Farstad (NJFF) som eksperter, i tillegg til Skillingstad som leder programmene.

Her er Jakt- og fiskepodden på Spotify

Her er Jakt- og fiskepodden på Apple Podcast

Du kan spille av ukens episode direkte i spilleren under