Hopp til hovedinnhold
Elgjeger på sin post med hund
Hilde Nystuen
Jakt og fiske

Glede og skuffelse for storviltjegere

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Selv om det handler om landets mest attraktive jaktterreng, skyter ikke prisen i været. Nå har landets største tilbyder av jakt trukket ut heldige jegere. En av fire søkere har fått jaktmarker hos Statskog.

I april kunne jegere i hele landet søke Statskog om å få jakte på noen av landets mest attraktive områder. Nå har Statskog avklart hvem som så langt har trukket det lengste strået.

800 jegere fordelt på 170 jaktlag er trukket ut. Det betyr også at rundt 2500 andre jegere kan være en smule skuffet. Men en del takker nei til tilbudet de får i disse dager, og da kan det likevel by seg muligheter. Alle som trekkes ut får beskjed.

– Naturlig nok stilles det spørsmål om trekningen, men vi kan forsikre at den går rett og rettferdig for seg, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Interessen for jakt er langt større enn tilbudet. Dermed kunne Statskog tatt langt høyere priser for attraktivt jaktterreng.

– Vi har mange store og fine terreng med mye elg. Hadde vi lagt de ut på anbud, ville prisene blitt helt annerledes. Men det gjør vi altså ikke. Vi skal gjøre jakt tilgjengelig for allmennheten, og da skal ikke prisen være ekskluderende, sier Breisjøberget.

Jegerne må fortsatt smøre seg med en stor porsjon tålmodighet. Storviltjakta starter ikke før i september.

Trekningsresultatene for årets elg- og hjortejakt finner du her.

Klikk her for å få nyhetsvarsel fra Statskog