Hopp til hovedinnhold
Raadyr Pixabay Utsnitt
Pixabay
Jakt og fiske

Får jakte i drømmeterreng

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

En rekke jegere er nå mye nærmere drømmen om høstens rådyr- og småviltjakt. Statskog har gjennomført trekning på svært attraktive jaktområder.

Det gjenstår fortsatt trekning for enkelte områder, blant annet der hvor Statskog forvalter jakta sammen med andre. Bakgrunnen for trekningen er å skape en rettferdig tildeling av ettertraktede tilbud.

- Vi har sett at først-til-mølla-prinsippet på særlig populære jaktområder skaper unødig stress og premierer først og fremst de som er raskest på tastaturet. Stadig flere jegere ber om at vi tildeler den mest etterspurte jakta etter søknad, sier jakt- og fiskekonsulent i Sør-Norge, Kristian Eiken Olsen.

Vil du abonnere på nyheter fra Statskog?

Trekningen gjelder kun sesongkort og ukeskort på særlig attraktive områder. Dagskort i disse områdene selges løpende på inatur. Salgstarten for disse varierer mellom jakttilbudene.

- Om lag halvparten av jakttilbudene avgjøres gjennom søknad og trekning. Hos oss stiller alle søkere helt likt, og prisen er den samme uansett hvor populært et område er blant jegerne, sier Olsen.

Kontaktperson: Kristian Eiken Olsen, produktansvarlig småviltjakt og fiske i Sør-Norge, tlf.905 33 793

Her finner du trekningslister