Hopp til hovedinnhold
Trioselfie Espen i skuddet
Jakt og fiske

Jakt- og fiskepodden feirer 150

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

650 000 avspillinger og 150 episoder! Stadig flere får ørene opp for podcasten om jakt, fiske og friluftsliv.

- At lytterkurvene peker oppover inspirerer. Det tyder på at det ikke bare er vi i studio som har det gøy, sier podsjef og trønderrockmisjonær Trond Gunnar Skillingstad.

Kunstnersjel og rypedoktor

Til daglig sliter han tastaturet som kommunikasjonssjef i Statskog. I podcasten prater han med informasjonssjefen i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Espen Farstad, og fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

- Egentlig tre litt ulike personligheter. Espen er det åpenbart mest kunstneriske innslaget og har et humør og en fortellerevne som savner sidestykke. Og rypedoktoren fra Solør, Jo Inge, har diagnosenært mye teoretisk og praktisk kunnskap. Selv kan jeg lite annet enn å stille spørsmål. Men uansett hvor vanskelige spørsmål jeg kaster på dem, skytes de ned umiddelbart og ligger igjen som skinnfeller når episoden nærmer seg slutten, sier Skillingstad.

Logo

Oppsving med lytterspørsmål

Hver fredag serveres nye episoder fra gjengen. Noen ganger er de alene, andre ganger henter de inn ekspertgjester. Stadig oftere er det lytternes egne spørsmål som dominerer episodene.

- I fjor sommer laget vi «Sommer Spesial» og ble så utrolig selvtilfredse at sommersjargongen har farget både høst og vinter med mange lytterspørsmål. Det gir en fin dynamikk i episodene, sier Skillingstad.

Tiur Shutterstock

Gratis tilgjengelig

Statskog SF gir ut podcasten i nært samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Målet er å gi kunnskap og inspirasjon til bærekraftig jakt, fiske og friluftsliv, og bidra til å opprettholde gode norske jakt- og fisketradisjoner.

Episodetemaene spenner fra tradisjonelle jakt- og fiskeformer som fiske etter laks, ørret og abbor og jakt på elg, rådyr og hønsefugl til mer spesialiserte episoder om vindusfiske, den norske flueboksen eller termiske sikter.

- Dessuten har vi flotte samtaler med innestemme om vanskelige tema, for eksempel om vindkraft og ulv, sier Skillingstad.

Her kan du se en oversikt over alle episoder. Du finner også podcasten på Spotify, Apples Podcaster og andre plattformer. Jakt- og fiskepodden er gratis.

Har du lyst til å høre dagens episode? Spill den av der du ønsker eller få en smakebit ved å trykke på play under.

Trio sommer

Fra venstre: Trond Gunnar Skillingstad, Espen Farstad og Jo Inge Breisjøberget