Hopp til hovedinnhold
Rype i mars, Troms
John Lambela
Jakt og fiske

Forsinket salg av småviltjaktkort i Nordland og Troms

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo
Nyheten er over ett år gammel

Årets salg av Statskogs småviltjaktkort i Nordland og Troms har vært forsinket. Jaktkortsalget er nå i gang i Troms. Åpning av kortsalg i Nordland skjer torsdag 29. august kl. 0900.

Årets salg av Statskogs småviltjaktkort i Nordland og Troms har vært forsinket. Jaktkortsalget for Troms åpnet 21. august. Det blir åpnet for kortsalg for Nordland på inatur.no torsdag 29. august kl. 0900.

Jegere som vil jakte and, gås og rev på Statskogs grunn, kan benytte sesongkortet fra 2012 frem til kortsalgåpning 29. august.Dersom du ikke jaktet i 2012, ta kontakt med Statskog Friluftstorget på friluftstorget@statskog.no


Bakgrunn for forsinket kortsalg i Nordland og Troms i 2013

Årets salg av Statskogs småviltjaktkort i Nordland ble forsinket. Fagsjef for jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget, har lovt utålmodige jegere at kortene vil være tilgjengelig på inatur.no senest 1. september. Utviklinga av et nytt salgs- og fangstrapporteringssystem på inatur.no har tatt noe mer tid enn forventet.

- Prosessen med å endre salgsmodell har tatt lenger tid enn forventet. Derfor måtte dessverre småviltjegerne vente lenger før de kunne kjøpe jaktkort i år.

Årsaken til at årets småviltjaktkort ble forsinket, er at Statskog for en prøveperiode på tre år ønsker
å innhente mer detaljerte fangstrapporter enn vi har hatt fram til i dag.

Fra og med jaktsesongen 2013/2014 oppretter vi rapporteringsområder på småviltjakta i hele Nordland og Troms. Korttypene blir de samme som før. Du som jeger må angi hvor du har tenkt å jakte før du starter ved å aktivere jaktkortet ditt. Aktivering av jaktkort og fangstrapportering gjøres fra inatur.no.

Breisjøberget sier at Statskog nå får på plass et verktøy som gjør oss i stand til å si noe om uttaket av småvilt på lokalt nivå.

- Dette vil gi grunnleggende informasjon for å kunne drive ei kunnskapsbasert forvaltning. Statskog er godt fornøyd med samarbeidet vi har hatt med representanter fra både NJFF Troms og Nordland i prosessen med oppretting og utvelgelse av rapporteringsområdene, sier Breisjøberget.

Statskog beklager forsinkelsene som har oppstått i forbindelse med omleggingen av småviltforvaltningen. Endringene skal medføre bedre forvaltning som vil komme rypejegerne til gode.

Les mer om fugljakt i Statskog