Er norsk jakt bærekraftig?
Jakt truer artsmangfoldet, ifølge FN. Gjelder det også norske tilstander?
Tenk deg en oksefilet fra Brasil som fores på soyafor, som igjen stammer fra et oppdyrket område hvor regnskogen bevisst er brent ned.
Eller tenk på intens jakt på utrydningstruede dyr for trofeets skyld. Eller at troen på neshornpulverets magi gir uimotståelig betalingsvillighet.
Det finnes hundretusener av norske jegere og fiskere som fyller frysere og middagsbord med kortreiste delikatesser. I hvilken grad skiller det seg ut fra resten av verden, og hvor bærekraftig er det?
Jakt- og fiskepodden har fått med seg biologiprofessor og formidabel forskningsformidler, Dag Hessen, til en prat rundt grunnleggende spørsmål om jakt og fiske. Vi snakker rovdyr, naturtap, fattigdom, høsting, forvaltning og intenst meningsfull lykke.
Hessen har skrevet en rekke bøker, blant annet "Verden på vippepunktet" som du kan lese en anmeldelse av her.
Vi står nå på nippet til å få et tresifret antall episoder. Er du ørlite interessert i en eller annen jakt- og fiskeform, vinvalg og tilberedningstips, finner du nok noe som fenger. Sjekk episodeoversikten her og noen utvalgte episoder lenger ned i artikkelen.