Hopp til hovedinnhold
Isfiske
Magnus Beyer Brattli
Jakt og fiske

Vintereventyr: Isfiske etter røye

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Vinteren byr på fantastiske muligheter for fiske. Særlig om du beveger deg litt nord i landet. Drøm deg bort med Jakt- og fiskepodden og finn en drøss med gode fiskeepisoder i denne artikkelen!

Tar du turen til Troms, er det isfiskemuligheter etter røye som kanskje ikke finnes noe annet sted i landet.

Nettopp det gjorde Jakt- og fiskepodden, da vi fikk Lars Frihetsli til å løfte på sløret og by på sin rike erfaring fra røyefiske på isen i Troms.

Det frie liv

- Jeg er entusiastisk fisker i indre Troms og har kjørt øverst i Dividalen, der ligger Frihetsli. De som en gang slo seg ned der søkte jo nettopp det frie liv. Der ligger du med ryggen til Norges flotteste villmarksområde - og i hvert fall Norges flotteste røyefiskområde. Nå snakker vi virkelig om indrefileten av indrefileten, altså, sier sjefsfisker i podcasten, NJFFs Espen Farstad.

Ingen grunn til å reise

- Det er mye fint røyefiske i Dividalen og områdene rundt. Det er sjeldent jeg drar andre steder enn å starte på trappa hjemme. Det er ingen grunn til å reise noe annet sted, sier Lars Frihetsli.

Hør podcasten på Spotify, Apple podcast eller trykk play direkte her i nettleseren. Her finner du alle episoder fra Jakt- og fiskepodden!

Er du fiskeinteressert?

En del av episodene i Jakt- og fiskepodden handler om både jakt og fiske, for eksempel når vi sjekker myter eller svarer på lytterspørsmål. Men om du strengt tatt bare vil høre om fiske, kan du starte med disse:

Røye - isfiske Torkel Skoglund