Hopp til hovedinnhold
Sikte på gevær - elgjakt
Christian Sletengen
Jakt og fiske

Elgjakt i siktet

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Over 1 000 jaktlag er med i kampen om elgjakt hos Statskog. Nå legges tilbudene ut.

Statskog er Norges største tilbyder av jakt og fiske, og tilbyr storviltjakt over hele landet.

- Elgjakt på privat grunn er stort sett lukket for de fleste. Du må enten være grunneier, gifte deg med en eller arve eiendom for å slippe til. Hos Statskog har alle muligheten, og vi merker at tilbudene våre er populære, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Tall fra tidligere år viser at over 1 000 jaktlag søker jakt hos Statskog. Noen jaktfelt er mer populære enn andre. Blant de tilbudene som utlyses nå, lokker disse tradisjonelt mest:

Rostadalen i Målselv, Bangfjellet i Dividalen, Lønsdal i Junkerdalen, Rissedal i Sulitjelma, Svartvatn i Grane, Bangsjøen og Solum/Daltjønna i Bangdalen, Kampenhaug – Barlinddalen i Sølvverket og Fredriksetermarka i Nord-Fron.

- Vi åpner også for søknad om jakt på villrein. Den har tradisjonelt stått i en særstilling med over to tusen personer i kø. Jeg kan trøste alle med at sjansen for å få elgjakt hos oss er betydelig større, sier Breisjøberget.

Statskogs tilbud på storviltjakt legges ut på portalen inatur.no. Jegerne søker via en lenke på selve tilbudet. Søknader må leveres inn i løpet av april. Gjennom vilkårlig trekning blir det klart tidlig i mai hvem som får tildelt jaktmulighetene.

Ønsker du å abonnere på våre nyhetsbrev?

Les mer om Statskogs elgjakt