Hopp til hovedinnhold
Morgenstemning på trappa - Simskardhytta i Børgefjell
Hanne Marit Mikalsen
Hytter og friluftsliv

Blankpusset overnattingsmulighet i Børgefjell

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Har du lyst til å overnatte i ei hytte med sjel i makeløse omgivelser i selveste Børgefjell? Statskog har totalrenovert Simskardhytta og gjort det mulig å leie deler av hytta.

Før renoveringen var hele bygget en kjærkommen, men ganske sliten åpen bu. Nå er hytta fått et kraftig oppussingsløft og er delt i to bruksenheter; ett åpent dagsturrom og én overnattingsdel. Dagsturrommet er fritt tilgjengelig, mens overnattingsdelen kan leies på inatur.no

Dagsturrommet har egen vedovn og ligger fint til i den fremre delen av hytta. Her kan du nyte matpakken og kakaoen mens du skuer utover Simskardet og varmer deg ved peisen.

Dagsturrommet i Simskardhytta Magnus Beyer Brattli

Dagsturrommet i Simskardhytta

Overnattingsrommet har fem sengeplasser, mange sitteplasser, nytt kjøkken og ny peisovn. Hyttas sjel med kraftige tømmervegger og smårutede vinduer er bevart, og her kan man virkelig finne roen.

Simskardhytta - utleiehytte i Børgefjell Hanne Marit Mikalsen

En stillestund i utleiedelen av Simskardhytta

Simskardhytta er et godt utgangspunkt for jakt, fiske, bærplukking og toppturer i ville og vakre Børgefjell. Men husk å ta hensyn til den sørsamiske tamreindrifta som foregår i området.

Simskardhytta var opprinnelig bygd som en stall tilhørende Forsjord skogstue i Vefsn kommune. Siden den aldri ble tatt i bruk som stall ble den flyttet til Børgefjell og satt opp som hytte for allmennheten.

Her kan du lese mer om turperlen Børgefjell.

Da hytta ble satt opp i Simskardet i 1968 lå området utenfor verneområdet, men etter utvidelsen av Børgefjell nasjonalpark i 1971, ble hytta innlemmet i nasjonalparken. Simskardhytta er en av få hytter i Børgefjell, og byr derfor på en ganske eksklusiv mulighet.

Statskog ønsker alle velkommen til hytta, enten du er på dagstur eller overnattingstur. Om det frister å leie, kan du sjekke tilgjengeligheten for overnatting her (inatur.no)

Se flere bilder av hytta nedenfor: