Hopp til hovedinnhold
Steinhytta i Roastadalen
Arne Øvergaard
Hytter og friluftsliv

Ekte hyttekjærlighet

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Skotske Katherine Dunlop er blitt så hodestups forelsket i Statskogs hytter at hun har laget en egen kalender av dem.

Kalenderen består av 12 utvalgte Statskoghytter som er håndmalt og presentert i en kalender. Som takk for flotte opplevelser sendte hun kalenderen som nyttårsgave til Statskog-kontoret i Troms.

- Vi vet at tilbudet med både utleiehytter og åpne buer betyr mye for folk, men dette var jo helt fantastisk, sier regionsjef i Troms, Knut Fredheim.

Katherine Dunlop foran Ole Nergårdbua Privat

Katherine Dunlop på tur til Ole Nergårdbua

Utforsker naturen i nord

I oversendelsen kunne man lese følgende:

«Kjære Statskog! Her kommer en liten nyttårsgave, og jeg sier tusen takk for bruken av så mange nydelige hytter i Troms. Jeg og kjæresten min har hatt gleden av mange turer, og vi takker for tilgang og vedlikehold. Jeg er forsker ved Havforskningsinstituttet (opprinnelig fra Skottland) og hyttene har hjulpet meg til å utforske naturen i nord. Beste hilsen Katherine Dunlop».

Vil du abonnere på nyheter? Registrere deg her.

Enkelt i flotte omgivelser

Statskog har om lag 90 utleiehytter og 130 åpne buer. De åpne husværene gir enkle kår og kan brukes gratis av alle. Statskog sørger for ved og vedlikehold på buene. Det er en del av oppdraget fra Landbruks- og matdepartementet som handler om å tilgjengeliggjøre norsk natur.

- Du får ikke bedre muligheter til å nyte naturen enn dette. Det er svært enkelt og ukomplisert, og det ser vi at mange setter utrolig pris på. Det gir sterke opplevelser, sier Fredheim.

Se alle hyttene i kalenderen i bildekarusellen under: