Hopp til hovedinnhold
Granfondo Strade Statskog ved Vellamelen
Namdalsavisa
Andre nyheter

Blandeveisklassiker rir igjen

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

I fjor ble det smekkfullt åtte måneder før sykkelrittet. Nå er Gran Fondo Strade Statskog åpen for påmelding igjen.

Mens de fleste sykkelritt sliter med deltakelsen, har pilene pekt rett opp for Gran Fondo Strade Statskog. I løpet av tre år er etterspørselen blant deltakerne blitt langt større enn antallet plasser i rittet.

Plass til flere

- Vi skal ha et ritt med høy kvalitet og høy sikkerhet. Derfor begrenser vi antallet deltakere, slik at vi er sikre på at alle får en god opplevelse. I år har vi utvidet med 100 plasser. Det gir flere muligheten til å oppleve denne blandeveisklassikeren, men jeg tipper det blir utsolgt rimelig kjapt likevel, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Natur og folkehelse

Statskog har etablert Gran Fondo Strade Statskog for å styrke folkehelsen med utgangspunkt i bruk norsk natur. Selskapet har over 7000 kilometer skogsbilvei som bidrar til å gjøre naturopplevelser tilgjengelig. Sykkelrittet blir dermed ett av svarene på regjeringens friluftsmelding og Statskogs ansvar for friluftsliv.

Stor påmelding

Gran Fondo Strade Statskog går av stabelen i august 2020. Rittet er 100 kilometer langt og går på asfalt, grus, brostein, jernbanelinje og treverk mellom de trønderske byene Steinkjer og Namsos. Nå er rittet åpnet for påmelding igjen.

- En stor del av deltakerplassene er allerede revet bort. Det er utrolig gøy at så mange kommer tilbake til rittet, samtidig som stadig flere over hele landet har fått øynene opp for det, sier Skillingstad.

Les mer om rittet og påmelding på stradestatskog.no

Redigert inn etter publisering:

SISTE NYTT: L'Etape du Tour de France er verdens største og mest ettertraktede amatørritt. Alle startnummer ble revet bort umiddelbart, så det er umulig å få tak i. Bortsett fra hvis du er deltaker i Gran Fondo Strade Statskog, da. Gjennom Statskogs samarbeid med Arctic Race of Norway kan vi faktisk tilby to startnummer blant deltakerne. Vi trekker når rittet er fulltegnet. Mange ble for sene i fjor. Ikke la det skje deg!