Hopp til hovedinnhold
Soloer vilthekta
Gard Arneberg / Statskog
Jakt og fiske

3 000 000 – check!

Statskog fugl
Statskogredaksjonen

Jakt- og fiskepodden fyker nå forbi tre millioner avspillinger og har aldri vært mer populær blant lyttere og seere.

- Jeg klyper meg litt i armen over slike tall. Samtidig forsøker jeg å la det gå til hodet på meg, humrer podsjef Trond Gunnar Skillingstad.

Ektepar med tre

Og nettopp den muntre, slentrende tonen kombinert med bunnsolid fagkunnskap mener han er nøkkelen til at så mange følger podcasten på TV og som radio.

- Trioen i studio er som et ektepar med tre. Vi er forskjellige, tar oss lite høytidelig, har høye ambisjoner på å levere og trives veldig godt sammen. Det gir en fin dynamikk, sier Skillingstad.

Vilt hekta - Jo Inge, Trond Gunnar og Espen Gard Arneberg/Statskog

Jeger, fisker og læregutt

Han forklarer at egen kunnskapsløshet innen jakt og fiske førte ham naturlig inn i rollen som leder av podcasten. De to andre beskriver han slik:

- Jo Inge Breisjøberget er vår akademiske jegerkonge, en mann med ekstrem kunnskap og liten evne til å innrømme feil. Espen Farstad er multitalentet fra Asker, samfunnsengasjert fiskeekspert som er tilfreds med å være akkurat passe unøyaktig, sier podsjefen.

Skillingstad er kommunikasjonssjef i Statskog. Breisjøberget er fagsjef samme sted, mens Farstad er informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Landets største friluftspodcast

De samlede avspillingstallene gjør podcasten til en av landets største podcaster og den største friluftspodcasten i Norge. Over 250 episoder er tilgjengelig i arkivet og nye kommer til hver uke.

- Vi ser at avspillingstallene er ganske jevne, uansett tema. Vi velger å tro at folk setter pris på den underholdningselementet og liker å lære om nye ting. Vi har også tidvis med oss noen gjesteeksperter som leverer kunnskap og inspirasjon på høyt nivå, sier Skillingstad.

Trio sjøørretfiske Line Osfoss, NJFF

Egen TV-serie «Vilt Hekta»

Jakt- og fiskepodden gis ut av Statskog i nært samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund. Målet er å spre kunnskap og inspirasjon til bærekraftig høsting og helsebringende opplevelser i norsk natur.

Podcasten er tilgjengelig på alle åpne podcastplattformer, og sendes hver uke på Naturkanal1.

En egen TV-serie ble lansert tidligere i år på skuldrene av Jakt- og fiskepodden. Her testet gjengen ut fiske etter ørret, røye og harr, samt jaktet på kråke, due, elg og rådyr.

www.vilthekta.no finner du alt om TV-serien og podcasten.