Hopp til hovedinnhold
Landrydding Maalselv Hold Norge Rent 10
Hytter og friluftsliv

Telling av søppel i Troms

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

I samarbeid med Hold Norge Rent var Statskog med i ryddekampanjen «Vi rydder på land» i Målselv i forrige uke.


Arnold Foshaug Berg, jakt- og fiskekonsulent i Troms, bistod fra Statskog da Hold Norge Rent (HNR) skulle telle søppel ved inngangen til Øvre Dividalen nasjonalpark.

Området som ble plukket ut var den mest populære fiskesonen langs lakseelva Målselva like nedenfor Målselvfossen.

- Det er ikke bare langs kysten at forsøpling er et problem, forteller Mari Mo Osterheider, fagleder landforsøpling i Hold Norge Rent. Forsøpling på land er også skadelig både for dyr og mennesker, og den søpla som havner i elvene ender jo tross alt bare opp som plast i havet.

Landrydding Maalselv Hold Norge Rent 3 2 Hold Norge Rent

Arnold Foshaug Berg fra Statskog sammen med Mari Mo Osterheider og Lise Keilty Gulbransen i HNR på ryddedagen.

Under målingene av forsøpling i friluftsområdene langs Målselv fant aksjonistene heldigvis bare små mengder forsøpling.

- Det var veldig lærerikt å få innblikk i utfordringene Norge har i forbindelse med søppel. Dette kan vi ta med oss videre i eget arbeid. Heldigvis er det ikke store utfordringer med forsøpling i veinære friluftsområder på statsgrunn her i Troms. Vi ønsker jo å fokusere på bedre tilrettelegging for folket istedenfor å rydde etter andre, oppsummerte Arnold Foshaug Berg etter ryddedagen.

Statskog er medlem i Hold Norge Rent som er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen er bygget opp som en medlemsorganisasjon for bedrifter, kommuner, organisasjoner og andre aktører som ønsker å bidra til et rent Norge.