Hopp til hovedinnhold
Ritt 009
Namdalsavisa
Andre nyheter

Sykkelsuksess på grus

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Ryttere fra hele landet kom til helgens Gran Fondo Strade Statskog, og fikk perfekt vær med seg gjennom vakkert landskap.

Med hele 80 prosent tilreisende deltakere fra hele landet, har Gran Fondo Strade Statskog etablert seg som en attraktiv, norsk sykkelklassiker. Årets ritt var utsolgt hele åtte måneder før start.

Folkehelse og friluftsliv

- Selve traseen er spektakulær, syklistene trives og publikum skaper liv langs løypa. Dette bidrar til at mange får øynene opp for skogsbilveiene som viktige både for skogsdrift og som tilrettelegging for friluftsliv og folkehelse, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Ritt 001 beskjært

Gran Fondo Strade Statskog er et sykkelritt som går mellom byene Steinkjer og Namsos, nord i Trøndelag. Underlaget er alt fra asfalt, grus, jernbanelinje, treverk og brustein, noe som gjør rittet annerledes enn alle andre i Norge. Statskog og Namdalsavisa er ansvarlig for totalarrangementet, og Namdal sykkelklubb er teknisk arrangør.

Barneritt nytt av året

- I år utvidet vi arrangementet med et barneritt i Namsos sentrum, samtidig som hovedrittet beveget seg mellom byene. Over hundre deltakere i første barnerittutgave var mer enn vi turte å håpe på under planleggingen. Det frister til gjentakelse, sier sjefredaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth.

Les mer om Gran Fondo Strade Statskog her

Rittets facebooksider har nå store mengder bilder fra årets ritt

Statskog samarbeider med Arctic Race of Norway