Hopp til hovedinnhold
Ritt 009
Foto Namdalsavisa
Hytter og friluftsliv

Sterk økning for sykkelritt

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Antall deltakerplasser ble utvidet med femti prosent. Likevel ble Gran Fondo Strade Statskog fulltegnet hele åtte måneder før start.

Rittet mellom Steinkjer og Namsos i Trøndelag går på asfalt, skogsbilveier, nedlagt jernbanelinje, treverk og brustein. Den såkalte "blandeveisklassikeren" synliggjør hvilke omfattende friluftsmuligheter Statskogs 7500 kilometer skogsbilvei inviterer til.

Fra 2018 har rittet vært fulltegnet hvert år.

- Vi økte fra 200 til 300 deltakere i årets ritt, og var spente på om vi gapte for høyt. Det har vi fått ettertrykkelig signal om at vi ikke har gjort. Mens mange ritt sliter med påmelding, ble dette fulltegnet i løpet av 14 dager, hele åtte måneder før starten i september, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Pandemisk rittunderskudd

Han tror interessen er en blanding av gode erfaringer, grussykling og en koronaintensivert lengsel etter sykkelritt.

- Sykling på grus er en trend, og vi ser at deltakerne melder seg på år etter år. Det er det beste kvalitetsstempelet vi kan få. Samtidig tror jeg koronapandemien har bygd opp et skikkelig sug etter sykkelritt, sier Skillingstad.

Langs elvenes dronning

Gran Fondo Strade Statskog starter i Steinkjer og har målgang i Namsos. Traseen gir spektakulære opplevelser gjennom naturskjønne områder.

Den siste biten går langs med elvenes dronning, Namsen, på en oppgruset jernbanestrekning. Les mer om rittet her: www.stradestatskog.no