Hopp til hovedinnhold
Topptur på Møysalen i Nordland
Magnus Beyer Brattli
Hytter og friluftsliv

Satser på UT.no

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Statskog bidrar med 250 000 kroner til utvikling av digital turinspirasjon gjennom UT.no, og understøtter dermed regjeringens satsing i statsbudsjettet.


Turportalene UT.no og Godtur.no har i flere år levd side om side. Den Norske Turistforening, Friluftsrådenes landsforbund og Statskog samler seg nå rundt innhold og utvikling av en felles portal.

To millioner er allerede satt av i årets statsbudsjett. Nå går også Statskog inn med et pengebidrag på 250 000 kroner for å bidra til videreutvikling.

Landbruksminister Olaug Bollestad håper og tror at satsingen får flere opp av stolen og ut i naturen.

- Inspirasjon og planlegging starter gjerne i stolen, og gjerne på mobil. Et løft her handler om inspirasjon som gir folkehelse og gode opplevelser i norsk natur. Det er viktigere enn noen gang. At sentrale aktører som DNT, friluftsrådene og Statskog forener krefter vil inspirere til mer friluftsliv, sier Bollestad.

Friluftsrådenes landsforbund og Statskog har utviklet og drevet turportalen Godtur.no, mens DNT har utviklet UT.no. Hovedfokus nå er å samle og videreutvikle innholdet på UT.no.

- Brukerne vil tjene på at vi bruker kreftene på en best mulig felles tjeneste. Derfor velger Statskog nå å bruke både tid og penger på å utvikle portalen sammen med viktige samarbeidspartnere innen friluftsliv, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Vil du abonnere på nyheter fra Statskog?