Hopp til hovedinnhold
Felleshytta i Rendalen
Statskog Glomma
Hytter og friluftsliv

Statskog leier ut flere hytter

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Med kjøpet av Borregaard-skogene har Statskog fått enda flere utleiehytter. Mange er fortsatt ledige i vinterferien.

Statskog leier ut et stort antall hytter til gunstige priser. Nå har Statskog overtatt 20 nye utleiehytter i Trysil, Gravberget, nord i Finnskogen og i Rendalen, nordvest for Trysil. Døgnprisen er helt nede i 400 kroner for den enkleste standarden.

– Mange er fortsatt ledige for de som planlegger hyttetur i vinterferien. Det samme gjelder for påsken, sier Rune Holmøy Aamold i Statskog Glomma AS, som er det nye navnet på Borregaard Skoger AS.

De fleste hyttene ligger i nærheten av skiløyper, mens Trysil-hyttene ligger en drøy halvtime unna alpinmuligheter i Trysilfjellet.

– I Rendalen er det spesielt gunstig for isfiske. Her får du både røye og ørret, sier Aamold.

Storkjøp

I oktober vant Statskog budkonkurransen om selskapene Borregaard Skoger AS, AS Børresen og Borregaard Vafos AS. Kjøpet omfatter rundt 1,1 millioner dekar, hvorav rundt 750 000 dekar er produktiv skog.

Eierskapet til de store eiendommene ble formalisert 20. desember.

Med innlemmelsen av Borregaard-hyttene er antallet Statskog-hytter for korttidsleie kommet opp i 88.

– Det er jegere og aktive friluftsfolk som har best kjennskap til hyttene. I jaktsesongene er belegget godt. I påsken og vinterferien er det derimot god mulighet til å få seg billig overnatting på denne måten, sier Eva Kristin Grøndal i Statskog.

Oversikt og pris finnes både på Statskogs nettside og hos Inatur.no, landet største nettsted for jakt og fiske. (De 20 nye utleiehyttene vil være tilgjengelig via Inatur først etter 1. april.)

Selvgjort hyttetur

Statskog-hyttene ligger spredt fra Troms til Agder-fylkene. De fleste har vedovn og propankjøkken, men langt i fra alle har strøm eller vann i springen.

– Mange av hyttene er restaurerte skogstuer og jakthusvære. En tur på en sånn hytte er hyttetur på gamlemåten, der du må fyre opp i hytta og gå på do ute, sier Grøndal.

Ikke alle har bilvei helt fram heller.

– Men hva er vel flottere enn å sitte foran en varm ovn etter en dag med basking i snøen. Har du røde kinn etter en dag ute, tør jeg påstå at du vil være fornøyd med dagen, sier Eva Kristin Grøndal i Statskog.

I andre enden av skalaen finnes mer avanserte hytter, som både har solcellepanel og vann i springen.

Skolenes vinterferie er i uke åtte eller ni, avhengig av bosted. Mens påsken er sen i år, nest siste uken i april.

Les mer om Statskog hytter og åpne buer