Hopp til hovedinnhold
Badeplasser på godtur.no
Kyrre Hurum
Hytter og friluftsliv

700 badeplasser på nett

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Badevannet nærmer seg endelig 20 grader flere steder i sør. Statskog har laget landets største oversikt over badeplasser.

– Her finner du tips om gode badeplasser på steder der du ikke er kjent. Du kan også bli fristet til å prøve nye plasser i nærheten av der du bor, sier Torkel Skoglund i Statskog.

Skoglund er prosjektleder for turportalen GodTur.no, som har en oversikt over i alt 703 badeplasser i hele landet.

I tillegg til veibeskrivelser og detaljerte kart, får du informasjon om badeplassen har dusj, toalett, drikkevann og parkeringsplass, eller om den er tilrettelagt for funksjonshemmede.

– Siden GodTur er en friluftsportal, står det også som regel om det er lov å slå opp telt og tenne bål, sier Skoglund.

For å finne en strand nær deg klikker du deg inn på ’’Planlegg tur’’, huker av ’’Badeplass’’ og zoomer deg inn på kartet, der du finner en lenke med detaljert informasjon om stranden.

Surfer du med mobilen er det mer hensiktsmessig å klikke seg inn på ’’Se turer’’, så på ’’Friluftselement’’, så ’’Badeplass’’ og velge fylke. Merk at ikke alle fylker er representert med badestrender i basen.

1100 turer

GodTur.no ble etablert i fjor og er blitt en suksess for Statskog. 170 000 unike besøkende har vært innom portalen, som nå har mer enn 1100 turforslag. Fotturer, sykkelturer, kanoturer og fisketurer er tegnet inn i kart som kan skrives ut, sammen med bilder og beskrivelse av turene.

–Turene er lagt inn av brukerne selv, av turoperatører, frivillige organisasjoner og andre. Blant annet har Statskogs samarbeidspartner Friluftsrådenes Landsforbund vært aktiv bidragsyter, sier Skoglund.

Du kan gi badestrendene terningkast etter at du har prøvd dem.

– Hvis temperaturen i vannet er slik at du heller får lyst til å fiske, har kartene informasjon om hvilke fiskearter som befinner seg i vannene, sier Skoglund.

Her finner du badetemperaturer

Fikk du ikke hørt Reiseradioen i dag? Her er nettsteder som tilbyr daglige oversikter over badetemperaturer:

Yr: http://www.yr.no/observasjonar/badetemperaturar.html

Storm: http://www.storm.no/nyheter/sjekk-badetemperaturene-3237271.html

Oslo kommune: https://www.oslo.kommune.no/na...