Hopp til hovedinnhold
Trioen bak jakt- og fiskepodden
Jakt og fiske

Podcast passerer millionen

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Jakt- og fiskepodden bringer jakt- og fiskeglede til folket. Nå passerer de en million lyttinger.

Podcastens ukentlige episoder er gratis for lytterne og skal inspirere og informere jegere og fiskere. Her er kunnskap blandet med underholdning.

Skal smerte

- Vi skal lage sendinger som gjør vondt å gå glipp av, selv om man i utgangspunktet tror at ukens tema ikke er innertier. Det betyr at vi må blande bunnsolid kunnskap med fortellerglede og underholdning, sier podsjef Trond Gunnar Skillingstad som er kommunikasjonssjef i Statskog.

En million ganger

Statskog gir ut podcasten i nært samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Over 180 episoder er gratis tilgjengelig på alle podcastplattformer. Nå passerer antall lyttinger en million.

Sendingene har en fast trio med fagsjef Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og informasjonssjef Espen Farstad (NJFF) som eksperter, i tillegg til Skillingstad som leder programmene.

Her er Jakt- og fiskepodden på Spotify

Her er Jakt- og fiskepodden på Apple Podcast

Trio i troms

Fra venstre: Trond Gunnar Skillingstad, Espen Farstad og Jo Inge Breisjøberget

Smittende entusiasme

Både for Statskog og Norges Jeger- og Fiskerforbund er det viktig å nå ut til folk.

- Dersom vår entusiasme rundt de fantastiske opplevelsene og mulighetene i et høstingsbasert, bærekraftig friluftsliv smitter over på lytterne, lykkes vi både med podcasten og i å ivareta gode og viktige jakt- og fisketradisjoner, sier Espen Farstad (NJFF).

Uensartet og samstemt

I en del episoder hentes det inn ekstern ekspertise for å gjøre faglige dypdykk, men ofte regjerer trioen studioet alene.

- Jegerkonge og rypedoktor Jo Inge formidler med stoisk ro fra sine endeløse kunnskaper, mens livskunstner og fluefisker Espen er trioens verbale mitraljøse og eminente limerickleverandør. Under ledelse av en relativt uvitende og spørrende programleder som elsker trønderrock, blir sendingene ofte uforutsigbare og varierte, sier Skillingstad.