Hopp til hovedinnhold
Ritt 009
Foto Namdalsavisa
Andre nyheter

Smitteverntiltak gir sykkelklassiker

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Blandeveisklassikeren Gran Fondo Strade Statskog gjennomføres med ekstra smitteverntiltak, og blir dermed ett av få sykkelritt i år.

Årets utgave blir den fjerde i rekka, og er som vanlig fulltegnet lenge før lederbilen går.

Ekstra smitteverntiltak gjør årets ritt litt tøffere for rytterne. Mat- og drikkestasjonene kuttes nemlig ut i år, og rytterne må selv fylle lommene med det de trenger for å komme gjennom de ti milene mellom byene Steinkjer og Namsos.

Må klare seg selv

- Folk er vant til å klare seg selv når det ikke er ritt, så dette blir bare en ekstra utfordring i årets konkurranse. Vi har som vanlig mye personell i traseen som sørger for god sikkerhet, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Statskog og NA står bak rittet som går på asfalt, brustein, treverk, nedlagte jernbanespor og Statskogs skogsbilveier mellom byene Steinkjer og Namsos 22. august 2020. Kim Riseth i NA og rittets styringsgruppe har stadig fått spørsmål om årets ritt blir gjennomført.

Sjekk rittets egen nettside: www.stradestatskog.no

Ekstra treningsmotivasjon

- Det er veldig gøy å kunne gi lengtende syklister fra hele landet denne beskjeden. Mange har sett ritt etter ritt bli avlyst. Nå har de i hvert fall fått motivasjon til å trene litt ekstra i sommer, sier Riseth.

Arrangørene gjør justeringer på mange forhold for å begrense smitterisikoen. Blant de større endringene er at mat- og drikkestasjoner og felles premieutdeling kuttes ut. Det blir også tatt ekstra hensyn ved transport av deltakere, og informasjonsopplegget forsterkes. Barnerittet, SMN1 Piccolo Fondo, gjennomføres i Namsos sentrum mens hovedrittet pågår. Rittet har egen smittevernansvarlig og utvikler særskilt smittevernplan.